معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام كرد:

رشد 29 درصدی ترانزیت راه آهن ایران در سال 99 با وجود پاندمی كرونا

رشد 29 درصدی ترانزیت راه آهن ایران در سال 99 با وجود پاندمی كرونا

به گزارش تجهیزات جانبی مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در سی وششمین اجلاس مدیران عامل سازمان همکاری راه آهن (OSJD) اظهار داشت: ترانزیت راه آهن ایران در سال 99 نسبت به سال قبل با وجود پاندمی کرونا، 29 درصد افزایش داشته است.


به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «سعید رسولی» مدیرعامل شرکت راه آهن در سی وششمین کنفرانس مدیران عامل سازمان همکاری راه آهن ها (OSJD) که بطور مجازی و بوسیله ویدئو کنفرانس برگزار شد، به تشریح عملکرد راه آهن در یکسال گذشته پرداخت و اظهار نمود: در سالی که گذشت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با کوشش های بی وقفه توانست به رغم همه گیری ویروس کرونا و تشدید تحریم ها، در کنار کارهای داخلی، برای توسعه همکاری با راه آهن ها خصوصاً راه آهن های همجوار و منطقه ای و استمرار همکاری با سازمان های بین المللی ریلی گام های مثبت و قابل توجهی بردارد.
وی اشاره کرد: در سال قبل به رغم مسدودی ۴ ماهه مرزها با کشورهای همسایه به سبب پاندمی کرونا، شرایطی را ایجاد کردیم تا حمل و نقل ریلی و مبادله کالا در این برهه حساس با کشورهای همجوار به شکل مطلوبی ادامه پیدا کند، به شکلی که شرایط مبادله قطارهای باری در حمل و نقل بین المللی طبق پروتکلهای بهداشتی برقرار شد و افزایش قابل توجهی را در حمل و نقل ریلی شاهد بودیم.
رسولی اشاره کرد: حمل و نقل ترانزیت راه آهن ایران در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل ۲۹ درصد رشد و صادرات راه آهن ایران نیز در طول این مدت ۵ درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران اظهار نمود: در مرز ریلی کشورمان با ترکیه با افزایش و تجهیز ناوگان و گسترش زیرساخت های ریلی، حجم حمل و نقل بین المللی بیش از ۶۵۰ هزار تن بوده که رکورد ۱۰ سال اخیر را جابه جا کرده است.
وی اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ در مرز ریلی سرخس نسبت به سال پیش از آن، به رشد ۱۷۳ درصدی دست یافتیم و با همکاری کشور ترکمنستان، خط عریض ایستگاه مرزی اینچه برون ایران با ایستگاه مرزی ترکمنستان متصل شد که تسهیل و افزایش ظرفیت مبادله واگن ها برقرار شد.
رسولی اشاره کرد: اتصال ریلی با کشور افغانستان نیز در آذرماه ۱۳۹۹ برقرار شد و مذاکراتی با راه آهن های قرقیزستان، ازبکستان، روسیه و دیگر راه آهن های منطقه انجام شد که به زودی شاهد اثربخشی مذاکرات در افزایش حمل و نقل ریلی بین المللی خواهیم بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: هم اکنون راه آهن ایران پیگیر ستاندن مجوز سیر واگنهای باری ایرانی در حوزه کشورهای CIS (کشورهای مستقل همسو) هستیم.
وی با اعلان اینکه توسعه راه آهن ایران با حمایت های مقام معظم رهبری و دولت، با جدیت در حال انجام می باشد، اضافه کرد: یکی از این پروژه ها، مسیر چابهار- زاهدان است که یک مسیر خوب ریلی بین المللی در کریدور شمال-جنوب برای ایران و کشورهای همسایه فراهم می آورد.
رسولی با اشاره به ایجاد مرکز جهادی پیشرفت راه آهن در سال گذشته، اظهار نمود: در این مرکز ۱۷۶ مسئله و موضوع مهم برای سرعت بخشی به پروژه ها شناسایی شد که ۳۰ مسئله اولویت دار، در دستور کار قرار گرفت.
مدیر عامل راه آهن عنوان کرد: با تشکیل کارگروه های تخصصی و علمی برای حل موضوعات و مسائل ریلی، تلاش شد بطوریکه تا کنون از ۳۰ موضوع اولویت دار، ۸ مورد بصورت کامل، حل و به اجرا درآمد.
رسولی از آمادگی راه آهن ایران در مشارکت جدی تر در کمیسیون حمل و نقل باری OSJD، در آکادمی OSJF و نیز عضویت در کارگروه دائمی کدگذاری و انفورماتیک OSJD آگاهی داد.
وی ابراز امیدواری کرد: همکاریهای ثمربخش آتی راه آهن جمهوری اسلامی ایران با سازمان OSJD ادامه پیدا کند.
«سعید رسولی» اظهار نمود: در این اجلاس گزارشی از اقدامات انجام شده در مرکز جهادی پیشرفت راه آهن خصوصاً موضوع سه شنبه های ریلی راه آهن ایران پرداخته و توضیح داده شد و از طرف اعضا مورد استقبال قرار گرفت.
وی اظهار داشت: قبل از این نیز موضوع مرکز جهادی پیشرفت راه آهن و سه شنبه های ریلی برای اتحادیه بین المللی راه آهن ها (UIC) گفته شده بود و آنان از این مساله استقبال خوبی به عمل آوردند.
رسولی اشاره کرد: برای سازمان همکاری راه آهن ها (OSJD) نیز توضیح دادیم که ما مسایل مان را برای حمل و نقل ریلی احصاء کرده و موضوعات اولویت دار را در دستور کار مرکز جهادی پیشرفت راه آهن قرار داده و نسبت به رفع آن اقدام نموده ایم.
در ادامه مدیرعامل شرکت راه آهن، از تغییرات جدید در برگزاری سه شنبه های ریلی آگاهی داد و اظهار نمود: رویکرد سه شنبه های ریلی در سال ۱۴۰۰ عوض شده است.
وی درباره چگونگی برگزاری نشست های ریلی در سال جدید اظهار داشت: با رویکرد جدید، یک هفته به ارائه فناوری ها، خلاقیت ها و نوآوری ها و یک هفته نیز به رسیدگی موانع، مسایل و راهکارهای اجرائی شدن آنها اختصاص خواهد یافت.
گفتنی است، سی و ششمین کنفرانس مدیران عامل (نمایندگان تام الاختیار) راه آهن های عضو سازمان همکاری راه آهن ها (OSJD)، ۳۰ فروردین تا ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ بصورت ویدئوکنفرانس در حال برگزاری است.
لازم به ذکر است که سازمان همکاری راه آهن ها (OSJD) مهم ترین سازمان تخصصی بین المللی فعال در عرصه حمل و نقل ریلی است که از روسیه، قفقاز و کشورهای آسیای میانه تا شرق اروپا و چین را در بر می گیرد.
این سازمان دارای ۲۹ عضو فعال، ۸ عضو ناظر و ۴۰ مؤسسه وشرکت بعنوان عضو وابسته است و راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای فعال سازمان به شمار می آید.
بررسی اسناد و گزارش کارهای کمیسیون های این سازمان و بحث و بررسی درباب بودجه کمیته OSJD، مسائل مالی سازمان و پرداخت حق عضویت ها، پیش نویس دستور کار مقدماتی، محل و تاریخ برگزاری اجلاس بعدی مدیران عامل، گزارش عملکرد OSJD در سال ۲۰۲۰، نتایج کار کمیسیون حمل بار و حمل مسافر طی سال ۲۰۲۰، نتایج کار کمیسیون حقوق حمل و نقل در سال ۲۰۲۰ و مسائل آموزش حرفه ای در زمینه حمل و نقل ریلی در دستور کار این کنفرانس قرار دارد.



منبع:

1400/02/03
13:02:25
5.0 / 5
751
تگهای خبر: آموزش , بین المللی , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403