نقش مثبت دولت و بورس در توسعه شركت های دانش بنیان

نقش مثبت دولت و بورس در توسعه شركت های دانش بنیان

باتوجه به رویارویی شركت های دانش بنیان در كشور با مشكلی به نام كمبود سرمایه، خیلی از مسئولان چاره این مشكل را تامین مالی بوسیله بورس می دانند كه بگفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، دولت هم در این میان نقش خودرا برای توسعه این شركت ها و ورود آنها به بورس به خوبی ایفا كرده است.


در کنار همه شرکت های تولیدی، شرکتی به نام دانش بنیان با طرح های ملی در حالی فعالیت هستند که نسبت به سایر شرکت ها دست و پنجه بیشتری را جهت تامین سرمایه و نقدینگی مورد نیاز برای چرخاندن چرخ فعالیت خود نرم می کنند، برای اینکه همه معتقدند چاشنی اصلی فعالیت، رشد و پیشرفت این شرکت ها تامین مالی مورد نیاز است که عدم تامین آن می تواند ادامه فعالیت آنها را به سمت واهی و در معرض تعطیلی بکشاند.
همه نسبت به این مساله واقف هستند که فعالیت این شرکت ها بدون سرمایه مکفی چندان نتیجه بخش نخواهد بود و نمی توانند دستاوردهای خوبی را در کشور با خود به همراه داشته باشد، همین طور بارها نسبت به این مساله تاکید گردیده است که کمبود سرمایه اصلی ترین عامل موثر در عقب ماندگی این شرکت ها بوده است.
سرمایه کلان برای توسعه شرکت های دانش بنیان
فعالیت شرکت های دانش بنیان نیاز به نقدینگی کلانی دارد که تابحال روش های مختلفی برای تامین آن همچون دریافت وام مطرح گردیده است، بگفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، این شرکت ها مبلغ قابل توجهی از سرمایه مورد نیاز خودرا بوسیله بانک و دریافت وام تامین می کنند، در صورتیکه به هیچ عنوان شرکت های دانش بنیان با بهره گیری از وام به سبب بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی در راه رشد قرار نخواهند گرفت و در چنین فضایی تامین سرمایه از این روش برای آنها به صرفه نیست، بنا بر این باید اقدامی صورت گیرد تا تامین مالی این شرکت ها بوسیله بازار سرمایه میسر شود.
در این زمینه بارها و بارها از طرف مسئولان حاضر در کشور تاکید بر ورود شرکت های دانش بنیان به بورس و تامین مالی این شرکت ها بوسیله این بازار صورت گرفته است که دراین زمینه سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اعلام نموده است شرکت ها، آینده خودرا در بورس می بینند، شرکت های دانش بنیان حالا به حدی بزرگ شده اند که بهترین بازار برای جذب سرمایه آنها بازار سرمایه است و تابحال جلسات زیادی جهت ترغیب شرکت ها برای ورود آنها به بورس برگزار شده است.
در کنار این مسایل بعضی از مسئولان که به دنبال رشد و رونق شرکت های دانش بنیان در بورس هستند، معتقدند این شرکت ها برای تامین نقدینگی و ستاندن تسهیلات از طرف بانک ها در کنار نرخ بالای سود بانکی با مشکلاتی مانند ضمانت همراه خواهند بود که با ورود سهام خود به بورس و تامین نقدینگی بوسیله این بازار می توانند راه میان بری را برای تامین مالی با سرعت بیشتر و دردسرهای کمتری تجربه کنند.
مشکلی به نام تغییر شخصیت حقوقی به سهامی خاص و عام
تا سال قبل شرکت های دانش بنیان طبق قانون، امکان اجازه تغییر شخصیت حقوقی به سهامی خاص و عام را نداشتند که این مساله بعنوان مانعی بر سر راه این شرکت ها برای تامین مالی بوسیله بورس قرار گرفته بود.
این مشکل بوسیله شورای گفت و گوی اتاق بازرگانی ایران و معاون حقوقی رئیس جمهوری پیگیری و سرانجام در ماه مهر سال قبل امکان ورود شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای مجازی به بورس تصویب و تسهیلات بهتری برای ورود شرکت ها به این بازار برقرار شد و باتوجه به مصوبه هیات وزیران که توسط معاون اول رئیس جمهوری امضا و ابلاغ گردید، شرکت های دانش بنیان از سه ماه فرصت برای تبدیل نوع ثبت خود به سهامی برخوردار شدند.
حضور 33 شرکت دانش بنیان به ارزش ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در بورس
در این زمینه سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در حضور خبرنگاران اعلام نمود که تابحال ۳۳ شرکت دانش بنیان به ارزش ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در تابلوی بورس حضور دارند که بزرگترین آنها تا به امروز شرکت آپ و خدمات انفورماتیک بوده است.
به گفته وی، ۲ شرکت دیگر نیز تا چند روز آینده وارد تابلوی بورس می شوند که در مجموع تعداد شرکت های دانش بنیان حاضر در تابلوی بورس به عدد ۳۵ خواهد رسید و در کنار آن حدود ۱۶ شرکت دیگر تأییدیه اولیه برای ورود به بورس و فرابورس را دریافت کرده اند.
پذیره نویسی 13 صندوق جسورانه برای ورود به بورس
ستاری توسعه صندوق های جسورانه را از دیگر اقدامات مهم انجام شده در سال های گذشته دانست و اضافه کرد: حالا ۹ صندوق جسورانه در بورس وجود دارد و برای پذیره نویسی ۱۳ صندوق دیگر موافقت صورت گرفته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اعلان اینکه توسعه صندوق جسورانه از بستر بورس، جزو اقدامات مهمی بوده که بسیار پیگیر آن بوده ایم، اظهار داشت: خوشبختانه همکاری خوبی دراین زمینه با سازمان بورس و فرابورس انجام شده و بشدت از توسعه صندوق جسورانه حمایت خواهیم کرد.
وی با اعلان اینکه همکاری که در این سال ها با سازمان بورس صورت گرفته موجب توسعه شرکت های دانش بنیان شده است، اظهار داشت: بزودی در ایران بزرگترین شرکت ها، شرکت های دانش بنیان خواهند شد که بر روی تابلوی بورس این اتفاق برای آنها رخ خواهد داد و فرهنگ جدید را با خود به ارمغان خواهند آورد.
اقدامات مثبت دولت برای شرکت های دانش بنیان
همچنین دراین زمینه «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به حمایت های دولت از شرکت های دانش بنیان اصرار کرد و اضافه کرد: زمانی که شرکت ها بزرگ و با رشد همراه می شوند بهترین بازار برای تامین مالی آنها بازار بورس خواهد بود، اما با توجه به این که بیشتر سرمایه آنها مربوط به دارایی نامشهود است بدین سبب با مشکل بزرگی به نام قیمت گذاری همراه هستند.
وی گفت: این مساله نیارمند فرهنگ جدیدی است که تابحال تفاهم هایی زیادی برای پیاده سازی آنها صورت گرفته است و امید است هر چه زودتر تعداد شرکت های دانش بنیان حاضر در بورس افزایش و راه توسعه را در پیش بگیرند.
ستاری با تاکید بر اینکه دولت نقش خودرا برای توسعه شرکت های دانش بنیان و ورود آنها به بورس به خوبی ایفا کرده است، اظهار داشت: حوزه اقتصاد دانش بنیان از فرهنگی جداگانه نسبت به باقی شرکت ها برخوردارست که باید اقداماتی در امتداد توسعه آنها صورت گیرد.



1399/04/25
23:48:23
5.0 / 5
1531
تگهای خبر: تجربه , خدمات , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403