موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های قم گزارش نشده است

موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های قم گزارش نشده است

مدیرکل دامپزشکی قم اصرار کرد که موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از هیچ یک از مرغداری های صنعتی و روستایی استان گزارش نشده است.


"مهدی رفیعی" روز چهارشنبه در ستاد مقابله با بحران استانداری قم، با تشریح گزارشی از روند شناسایی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در باغ پرندگان اظهار داشت: ۱۹ بهمن ماه گزارشی از مسئولان باغ در خصوص مرگ تعدادی بوقلمون، قرقاول و مرغ شاخ دار به این سازمان گزارش شد که بلافاصله تیم های اعزامی دامپزشکی، از این پرندگان نمونه برداری و نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شد.
وی افزود: ۲۰ بهمن ماه آزمایشگاه ابتلای این پرندگان به آنفلوانزای فوق حاد را تایید نمود که با تایید این موضوع، تیم های دامپزشکی در این باغ مستقر، باغ قرنطینه و روند جمع آوری، معدوم سازی و دفن پرندگان شروع شد.
وی با اعلان اینکه الان ضدعفونی کردن کل این باغ انجام شده و محل قرنطینه شده است، اظهار داشت: برمبنای دستورالعمل های بهداشتی سازمان دامپزشکی، این باغ باید تا مدتی بعد از گندزایی همچنان در قرنطیه باقی بماند.
مدیرکل دامپزشکی قم با اشاره به وجود واحدهای گوناگون مرغداری صنعتی و روستایی در این استان اضافه کرد: شیوع این بیماری در باغ پرندگان سبب شد تا حساسیت ها برای رصد مرغداری ها افزایش یابد بنا بر این سیستم پایش مراقبت فعال و غیرفعال در استان اجرائی و جلسه های هماهنگی در سطح استان انجام شده است.
وی با اعلان اینکه رصد تلفنی و حضوری کلیه مرغداری ها در دستور کار قرار گرفته است افزود: خوشبختانه تا حالا هیچ مورد از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از هیچ یک از مرغداری های صنعتی و روستایی استان گزارش نشده است و کلیه واحدها و روستاهای قم عاری از این بیماری هستند.
رفیعی با تاکید بر اینکه مراقبت ها در سطح هشدار بالا در استان در حال انجام می باشد اضافه کرد: امیدواریم با همکاری خوب مرغداران و دستگاه های مختلف در استان، وضعیت پاک بودن واحدهای مرغداری استان تا آخر سال ادامه داشته باشد.
وی با اعلان اینکه راه اندازی آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی قم برای شناسایی بموقع بیماری در رابطه با پرندگان در این استان بسیار موثر بوده است، اظهار داشت: الان آزمایش های پی سی آر در داخل استان انجام می شود که این مساله سرعت در تشخیص بیماریها را باعث شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در این نشست آخرین وضعیت باغ پرندگان قم بعد از شناسایی موارد مبتلاشدن به آنفلوانزای فوق حاد و معدوم سازی پرندگان این باغ را تشریح و ابراز امیدواری کرد که با پایین قرنطینه، فعالیت این مجموعه از سر گرفته شود.
"امیر سامع" با تاکید بر اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از قم و یا باغ پرندگان این شهر شروع نشده است اظهار داشت: این بیماری همه ساله با شروع فصل سرما و شروع مهاجرت پرندگان در کل کشورها شیوع می یابد و از دو ماه پیش نیز نمونه هایی از پرندگان مهاجر بیمار در استان های شمالی کشور شناسایی شده بود.
وی با اعلان اینکه تعهد سرمایه گذار باغ پرندگان، نگهداری سه هزار و ۷۰۰ قطعه پرنده در این باغ بوده است اظهار داشت: باتوجه به شرایط کرونا و همچنان سرمای هوا با وجود افتتاح این باغ، امکان بهره برداری از آن در عمل وجود نداشت بنا بر این با درخواست سرمایه گذاری برای نگهداری پرندگان خاص خود در مرکز فعلی نگهداری آنها در خارج از این باغ توسط شهرداری پذیرفته شد.
معاون شهردار قم افزود: بر این اساس، تنها ۶۹۲ قطعه پرنده در باغ پرندگان در زمان شیوع این بیماری در این باغ نگهداری می شد که این تعداد کمتر از ۲۰ درصد کل ظرفیت نامی این باغ است.
سامع با اشاره به قرارداد دائم سرمایه گذار باغ پرندگان قم با یک دامپزشک، اضافه کرد: این دامپزشک به صورت مستمر وضعیت این پارک را تحت نظر داشته و برمبنای دستورالعمل های بهداشتی اقدام های لازم را انجام می داده است.
وی افزود: برمبنای اعلام سازمان دامپزشکی، تست چهار نمونه از پرندگان تلف شده مثبت و ابتلای آنها به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تایید شد که بلافاصله باغ قرنظینه، تمام ۶۹۰ پرنده موجود در پارک معدوم و به صورت بهداشتی مدفون شدند.
گفتنی است: روابط عمومی دامپزشکی کشور روز ۲۱ بهمن ماه طی اطلاعیه ای، بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در برخی از پرندگان باغ پرندگان شهر قم را تایید نمود. در این اطلاعیه همین طور از تمام صاحبان واحد های مرغداری، مدیریت باغ های پرندگان، پرورش دهندگان طیور زینتی و طیور بومی درخواست شده است تا نسبت رعایت کامل ضوابط بهداشتی در واحدهای خود اقدام نمایند.
انتشار این اطلاعیه علاوه بر برانگیختن واکنش های مختلف، شایعه ها و اظهارنظرهای مختلفی را بهمراه داشته است که تعطیلی همیشگی این باغ همچون گمانه زنی های مطرح شده در ایام اخیر بوده است.
مجموعه باغ پرندگان شهر قم، با مساحت ۷۰ هزار متر مربع آذرماه امسال به بهره برداری رسید. این مجموعه در بلوار شهید سید مرتضی آوینی، جنب باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قم واقع است. عملیات ساخت باغ پرندگان با هدف افزایش سرانه فضای سبز و توسعه اماکن تفریحی و گردشگری قم از تیرماه سال ۹۶ شروع شده بود.
مقرر شده بود در این مجموعه انواع پرندگان در ۱۱ قفسه و یک سوله ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربعی نگهداری شود.
همچنین هم اکنون حدود هفت هزار قطعه بوقلمون گوشتی، ۶ میلیون و ۴۹۴ هزار قطعه مرغ تخم گذار، ۲ میلیون قطعه مرغ گوشتی و ۲ میلیون قطعه جوجه مرغ تخم گذار(پولت) در سطح استان قم در حال تولید و پرورش است.
۲۸۴ مرغداری گوشتی با ظرفیت پنج میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه، ۱۷۷ مرغداری تخم گذار با ظرفیت ۹۳۰ هزار قطعه، ۷۹ مرغداری پرورش پولت با ظرفیت چهار میلیون و ۵۰ هزار قطعه، چهار واحد مرغداری مرغ مادر گوشتی و یک واحد مرغداری مرغ مادر تخم گذار در استان قم فعال است./


1399/11/29
23:51:40
0.0 / 5
481
تگهای خبر: خدمات , سیستم , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403