پیش بینی انسداد ۳ هزار و ۷۷۰ حلقه چاه بدون مجوز در سال ۱۴۰۱

پیش بینی انسداد ۳ هزار و ۷۷۰ حلقه چاه بدون مجوز در سال ۱۴۰۱

رییس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه گفت؛ امسال در جهت مدیریت منابع آب اقداماتی مانند افزایش نصب کنتورهای هوشمند، رساندن آمار انسداد چاه های بدون مجوز به 3 هزار و 770 حلقه و مدیریت آبیاری با هدف کاهش 30 درصدی کودهای شیمیایی در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از خبرگزاری ایرنا از سازمان برنامه و بودجه، «فرخ مسجدی» برنامه ها و اهداف پیش بینی شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و چالش هایی که در سند تحول توسعه کشور برای بخش امورآب، کشاورزی و محیط زیست وجود دارد را شرح داد و اظهار داشت: رفع چالش های پیش روی امورآب، کشاورزی و محیط زیست در اولویت بودجه امسال قرار دارد.
وی ضمن اشاره به چالش های پیش روی امور آب، کشاورزی و محیط زیست اظهار داشت: عدم تعادل بین منابع و مصارف آب و گسترش خشک سالی، تخریب تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی، حکمرانی چالشی بین حفاظت محیط زیست و توسعه صنعتی و عمرانی، محدودیت منابع آب در دسترس برای کشاورزی، فرسایش خاک و بحران ریز گردها و پایین بودن میزان و روند سرمایه گذاری در بخش کشاورزی از با اهمیت ترین چالش های پیش روی در این حوزه می باشد.
رییس امور آب، کشاورزی، محیط زیست سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه ۲۴ برنامه اصلی برای رفع چالش های امورآب، کشاورزی و محیط زیستی کشور در سال ۱۴۰۱ تدوین و اهداف مشخصی برای بخش آب پیش بینی شده است، افزود: در بودجه ۱۴۰۱ در جهت مدیریت منابع آب و ارتقاء بهره وری، نصب کنتور هوشمند حجمی از تعداد ۶۲ هزار کنتور به ۷۷ هزار کنتور و انسداد چاه های بدون مجوز از ۳ هزار و ۲۲۰ حلقه چاه به ۳ هزار و ۷۷۰ حلقه پیش بینی شده است.
مسجدی با تاکید بر توسعه مسیرهای نوین و جایگزین برای تامین آب آشامیدنی در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: حفاظت و بهره برداری از منابع آب، تامین آب از نمک زدایی آب دریا و آب شور، برنامه تامین آب با کنترل سیلاب ها، برنامه عرضه آب با تامین پایدار بخش کشاورزی، برنامه عرضه آب با تامین آب آشامیدنی پایدار برای شهرهای هدف و کاهش شهرهای دارای تنش آبی از با اهمیت ترین این برنامه ها در بودجه است.
تأمین هزینه های خرید و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند چاه های آب کشاورزی
وی ضمن اشاره به تمهیدات لازم برای حل مشکل آب در کشور اظهار داشت: تامین هزینه های خرید و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند چاه های آب کشاورزی، ساماندهی رودخانه های کشور، تامین اعتبار برای خسارت نکشت کشاورزان، اجرای برنامه های تعادل بخشی، آبخیزداری و اجرای طرح های افزایش بهره وری آب، پیش بینی اعتبار به میزان ۲۵ هزار میلیاردریال به منظور خرید تضمینی آب از سرمایه گذاران بخش خصوصی، پیش بینی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای بخش آب به میزان ۱۲۶ هزار و ۶۹۰ میلیاردریال از با اهمیت ترین تمهیدات لازم در سال ۱۴۰۱ در این حوزه می باشد.
با روش های نوین آبیاری شاهد کاهش ۳۰ درصدی در مصرف کود و سموم خواهیم بود
رئیس امور آب، کشاورزی، محیط زیست سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه با اجرای روش های نوین آبیاری بطور متوسط در هر هکتار شاهد کاهش مصرف آب به میزان ۴ هزار و ۴۰۰ مترمکعب و کاهش ۳۰ درصدی در مصرف کود و سموم خواهیم بود افزود: با راه اندازی شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی شاهد کاهش مصرف آب به میزان ۱۰۰۰ مترمکعب در هر هکتار خواهیم بود. و قنوات بعنوان سازهای تاریخی مصرف آب در بخش کشاورزی به علت عدم فشار مضاعف بر منابع آب های زیرزمینی در بودجه ۱۴۰۱ موردتوجه ویژه قرار گرفته است. همین طور به تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی با هدف افزایش راندمان آبیاری (به میزان متوسط ۱۰۰۰ مترمکعب در هکتار) و امکان یکجا کشتی و تجمیع اراضی، توجه شده است.
مسجدی ضمن اشاره به برنامه ها و اهداف پیش بینی شده در بودجه سال ۱۴۰۱ برای بخش کشاورزی اظهار داشت: برنامه پشتیبانی از افزایش تولید و محصولات زراعی و باغی تا ۱۱۲ میلیون تن و برنامه پشتیبانی از افزایش تولید محصولات دام و طیور تا ۱۷ میلیون تن از اهداف لایحه بودجه ۱۴۰۱ در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار ۱۵ درصد از اراضی آبی زیر پوشش برنامه پیاده سازی الگوی کشت محصولات کشاورزی قرار خواهد گرفت خاطرنشان کرد: به منظور افزایش راندمان در هکتار یا همان افزایش بهره وری در بخش کشاورزی یکی از با اهمیت ترین اقدامات اجرای الگوی کشت بهینه است. که در بودجه سال ۱۴۰۱ بعنوان گام نخست موضوع اجرائی کردن الگوی کشت برای نخستین بار مورد تاکید قرار گرفته است که علاوه بر صرفه جویی در منابع آب شاهد بهره برداری بهینه از سایر منابع از قیبل خاک، انرژی و نهاده های کشاورزی خواهیم بود.
ارائه هرگونه خدمات، مشوق ها و حمایت های دولتی به بهره بردارانی که الگوی کشت ابلاغی را رعایت نکنندممنوع است
رئیس امور آب، کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: کشت محصولات در یک منطقه باید با عنایت به منابع موجود، قیمت محصولات، هزینه های تولید، عملکرد محصول، رعایت ملاحظات محیط زیستی، نیاز کشور و سیاست های درست صورت گیرد و تصمیم گیری در انتخاب گیاهان زراعی یا باغی مناطق مختلف برمبنای زیرساخت های موجود، مسائل اجتماعی، اقتصادی و سطح فنّاوری با حفظ منابع پایه تولید در جهت تامین نیازهای اساسی کشور باشد.
مسجدی ضمن اشاره به این که وزارت جهاد کشاورزی موظف است تا اختتام خردادماه سال ۱۴۰۱ نسبت به ابلاغ الگوی کشت اقدام نماید، خاطرنشان کرد: ارائه هرگونه خدمات، مشوق ها و حمایت های دولتی از قبیل کمک های فنی و اعتباری، تسهیلات، یارانه نهاده ها، بیمه و همین طور خرید تضمینی و حمایتی و... به بهره بردارانی که الگوی کشت ابلاغی را رعایت نکنند ممنوع می باشد.
وی بر اهمیت رشد اقتصادی مناسب در بخش کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: در این حوزه با عنایت به الزامات آمایش سرزمین و منابع طبیعی موجود، رشد اقتصادی هر استان در بخش کشاورزی با نظر استان ها و وزارت جهاد کشاورزی برای سال ۱۴۰۱ تعیین شده است.
رئیس امور آب، کشاورزی، محیط زیست سازمان برنامه و بودجه در ادامه جایگاه بخش محیط زیست در بودجه ۱۴۰۱ را شرح داد و اظهار داشت: برنامه توانمندسازی و ارتقای مشارکت های مردمی در حفظ و بهسازی محیط زیست با هدف آموزش ۵ هزار نفر، احیا و بهسازی بوم های تحت مدیریت، پایش و مدیریت آلاینده های محیط زیست، احیاء و بهسازی محیط زیست بوم های تحت مدیریت از با اهمیت ترین برنامه های سال ۱۴۰۱ در زمینه محیط زیست است.
مسجدی اضافه کرد: رویکردها در تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ بگونه ای بوده است که گامی مهم در پایداری زیست بوم کشور و تحقق اهداف بالا داشته باشد. همچنین، توجه به مباحث در ارتباط با آلودگی هوا و پایش آن موردتوجه قرار گرفته است.

1401/01/02
18:51:43
5.0 / 5
468
تگهای خبر: آموزش , خدمات , صنعت , قیمت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403