هدهد و کوثر ۱۵ آبان از روسیه به مدار لئو تزریق می شوند

هدهد و کوثر ۱۵ آبان از روسیه به مدار لئو تزریق می شوند

به گزارش تجهیزات جانبی، ماهواره هدهد و کوثر که قرار بود آذرماه سال قبل پرتاب شود، مقرر است در آبان ماه سالجاری از پایگاه روسیه به مدار لئو تزریق شود.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، «هدهد» و «کوثر» دو ماهواره ایرانی هستند که در یکی از شرکتهای دانش بنیان طراحی و ساخته شده و از همان ابتدا قرار بود از پایگاه وستوچنی روسیه پرتاب شوند، ولی زمان پرتاب این دو ماهواره از سال قبل با تردیدهایی همراه بوده است.
در ابتدا زمان پرتاب این دو ماهواره آذر سال قبل (۱۴۰۲) بود ولی تاخیری در موشک پرتابگر روسی رخ داد و در عین حالی که پرتاب هدهد و کوثر به تعویق افتاد، ماهواره «پارس - ۱» پرتاب بین المللی شد.
پس از مدتی احتمال پرتاب دو ماهواره کوثر و هدهد در سه ماه اول و یا نیمه اول سال ۱۴۰۳ قوت گرفت و بالاخره پس از فراز و نشیب هایی مقرر است این دو ماهواره در آبان سالجاری از پایگاه روسیه به مدار ۵۰۰ کیلومتری پرتاب شود.
دکتر حسین شهرابی، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان حوزه فضایی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به زمان پرتاب دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» که ساخت کنسرسیوم دانش بنیان هستند، اظهار داشت: ان شاءالله این دو ماهواره ۱۵ آبان ماه سالجاری از پایگاه فضایی روسیه به فضا پرتاب خواهند شد.




وی اظهار نمود: دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» به مدار ۵۰۰ کیلومتری تزریق می شوند. ماهواره «کوثر» یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر ۳.۵ متر است. این ماهواره با وزن ۳۰ کیلوگرم دارای عرض تصویر رنگی ۱۵ کیلومتر است.

شهرابی تصاویر دریافت شده از این ماهواره را برای کاربردهای کشاورزی و نقشه برداری مناسب دانست و افزود: عمر مداری این ماهواره، سه و نیم سال است.

مدیر عامل این شرکت، ماهواره «هدهد» را یک ماهواره با کاربری اینترنت اشیاء (IOT) دانست که مطابق استاندارد ماهواره های مکعبی در ابعاد سه واحد (۳U) طراحی و ساخته شده است و افزود: کاربردهای این ماهواره برای حوزه های کشاورزی، حمل و نقل و مدیریت بحران است. «هدهد» عمر مداری ۴ سال دارد و در کنار ماهواره «کوثر» در یک مدار مشابه قرار می گیرد.

وی یکی از راهبردهای اصلی این شرکت دانش بنیان را توسعه همکاریهای بین الملل دانست و خاطرنشان کرد: توسعه صنعت ماهواره و توسعه بخش خدمات ماهواره منوط به توسعه پایدار صنعت پرتاب است و ما دراین زمینه به دنبال همکاری با کشورهای مختلف هستیم و این همکاری ها منحصر به کشور روسیه نخواهد بود.

شهرابی از برگزاری تور برای مشاهده پرتاب این دو ماهواره ایرانی در روسیه اطلاع داد و اظهار داشت: در این تور بازدیدکنندگان می توانند با حضور در پایگاه پرتاب از نزدیک شاهد لحظه تاریخی پرتاب دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» بعنوان ماهواره های بخش دانش بنیان کشور باشند.

وی زمان برگزاری این تور بازدید را ۱۳ تا ۱۶ آبان سالجاری ذکر کرد و خاطرنشان کرد: در این رویداد تیم تحقیقاتی کنسرسیوم دانش بنیان «کوثر» حضور دارند.

این فعال صنعت فضایی ضمن تشکر از دولت سیزدهم بخصوص رئیس جمهور شهید آیت الله رییسی، اظهار نمود: همینطور از رئیس سازمان فضایی دکتر سالاریه تشکر می کنیم؛ چون که تلاشهای ایشان سبب شد برای نخستین بار در کشور انعقاد قرارداد پیش خرید تصاویر ماهواره ای محقق شود.

به قول وی با این قرارداد به بخش خصوصی دانش بنیان بعنوان بازیگر زنجیره ارزش فضایی، در عمل رسمیت داده شد.

مدیر عامل این شرکت افزود: ازاین رو از دولت جدید هم انتظار می رود با عنایت به شعارهایی که رئیس جمهور منتخب عرضه داد، روند توسعه فعالیت بخش خصوصی در زنجیره ارزش فضایی که در دولت سیزدهم شروع شد، در دولت چهاردهم شتاب بیشتری یابد.

شهرابی با تأکید بر این که انتظار داریم که در دولت چهاردهم خدمات مخابراتی IOT به زنجیره ارزش فضایی اضافه شود، اضافه کرد: الان این ظرفیت در قسمت دانش بنیان وجود دارد و ما می توانیم بخش خصوصی فعال را در این زمینه داشته باشیم. البته باید مراقبت کرد که صنعت فضایی کشور گرفتار آفت خصولتی ها نشود.

وی با تأکید بر لزوم تقویت همکاریهای بین المللی در صنعت فضایی، اظهار نمود: پایه های خوبی در همکاریهای بین المللی در دولت سیزدهم شکل گرفته است که همچون آن می توانیم به عضویت در بریکس و پیمان شانگهای و کشورهای اوراسیا اشاره نماییم و این توقع وجود دارد که در دولت چهاردهم این پیمان ها در حوزه فضایی عملیاتی شوند و سبب شوند صنعت فضایی کشور، شرکای خوبی در تعاملات بین المللی پیدا کند.





منبع:

1403/05/04
14:05:00
5.0 / 5
302
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403