دارپا یک فضاپیما را برای پیدا کردن آب به ماه می فرستد
به گزارش تجهیزات جانبی، «دارپا» به دنبال یک شرکت خصوصی برای ساخت فضاپیمایی است که بتواند به دور ماه بچرخد و به جست وجوی آب در آن بپردازد.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، «سازمان پروژه های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا» یا «دارپا»(DARPA)، طرحی را برای برنامه «آزمایش ماه از راه مدارگرد ماهواره ای کوچک»(LASSO) منتشر نموده که هدف آن توسعه یک سامانه متشکل از یک یا چند ماهواره مقرون به صرفه است.
به نقل از اسپیس، امید است که فضاپیمای LASSO در عرض چهار سال یا کمتر به گردش در مدار بسیار پایین بپردازد و از کل سطح ماه نقشه برداری کند. دارپا نوشت: هم اکنون به علت مواد متراکم ماه یا «ماسکون ها»(mascons) که می توانند با گرانش تداخل داشته باشند و بر پرواز فضاپیماهای نزدیک به سطح تاثیر بگذارند، مدارگردها معمولاً حداقل در ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری بالای سطح ماه پرواز می کنند.
دارپا می خواهد فضاپیمای LASSO را تا ارتفاع ۱۰ کیلومتری به دور ماه بچرخاند. این سازمان در رابطه با برنامه خود نوشت: فضاپیمای درحال چرخش باید بروزرسانی های مسیر را انجام دهد تا ناپایداری ها را اصلاح نماید و جلوی برخورد با زمین را بگیرد.
مدار پایین به فضاپیما کمک می نماید تا مناطقی را روی سطح ماه پیدا کند که غلظت آب آنها بیشتر از پنج درصد در مناطقی با مساحت چهار کیلومتر مربع یا کمتر باشد. دارپا نوشت: هدف، جست وجوی مناطقی است که به اندازه کافی بزرگ و قابل اطمینان باشند تا هزینه و انرژی مورد نیاز جهت بررسی آنها را توجیه کنند.
بخشی از این برنامه شامل یک مطالعه اقتصادی می باشد که هزینه بردن آب از زمین به ماه را با هزینه آب تأمین شده از ماه مقایسه می کند. همچنین، دارپا می خواهد فضاپیمای LASSO توانایی آگاهی موقعیتی فضا را برای مأموریت های آینده که امکان دارد به شرایط مداری پرتنش و مانورپذیری ماهواره نیاز داشته باشند، افزایش دهد.
مأموریت LASSO در جهت مطالعه جامع ۱۰ ساله ناسا و دارپا در رابطه با ماه است که در آن دانشمندان روی بسیاری از فناوری ها جهت کمک به تسهیل و ایجاد اقتصاد قمری آینده کار می کنند.
این آژانس نوشت: LASSO با تشکیل فناوری های جدیدی که می توانند مانورپذیری و آگاهی موقعیتی بیشتری را عرضه کنند، ضمن پشتیبانی از قابلیت های فضایی تجاری و مأموریت های ناسا با شناسایی وجود ذخایر اثبات شده آب، به دارپا و در نهایت «نیروی فضایی آمریکا»(USSF) کمک خواهد نمود.
منبع: 93z.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب