قارچی که انتشار گازهای گلخانه ای را می کاهد و طعم گوشت دارد تجهیزات جانبی: دانشمندان با استفاده از روش ویرایش ژن کریسپر (CRISPR)، کارآیی و قابلیت هضم یک قارچ که قبل از این به سبب شباهتش به گوشت شناخته شده بود را بالا بردند. گونه اصلاح شده، پروتئین را خیلی سریع تر و با میزان قند خیلی کمتر رشد می دهد و با این وجود انتشار گازهای گلخانه ای را به میزان قابل توجهی می کاهد. این قارچ حتی از پرورش مرغ نیز در استفاده از زمین و مصرف آب عملکرد بهتری دارد. به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، یک مطالعه جدید گزارش می دهد که دانشمندان با بهره گیری از ابزار ویرایش ژن کریسپر، کارآمدی تولید پروتئین بوسیله ی یک قارچ را بهبود بخشیده و با این وجود ردپای محیطی آنرا تا ۶۱ درصد کاهش داده اند و همه این ها بدون وارد کردن دی ان ای خارجی انجام شد. قارچ اصلاح شده طعمی شبیه گوشت دارد و برای انسان راحتتر از گونه طبیعی قابل هضم است. به نقل از اس اف، شیاو لیو، نویسنده مسئول از دانشگاه جیانگان در ووکسی، چین می گوید: تقاضای عمومی برای پروتئین بهتر و پایدارتر برای غذا وجود دارد و ما موفق شدیم یک قارچ را با تغییر ژن های آن نه فقط مغذی تر بلکه دوستدار محیط زیست نماییم. پروتئین پایدار و احتیاج به جایگزین ها کشاورزی حیوانی حدود ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی را تشکیل می دهد. همین طور نیازمند مقادیر زیادی زمین و آب شیرین است، که هر دو به علت تغییرات اقلیمی و فعالیت انسانی تحت فشار قرار دارند. به علت این چالش ها، پروتئین های میکروبی موجود در مخمر و قارچ ها بعنوان جایگزین هایی برای گوشت توجه زیادی جلب کرده اند. در بین منابع مختلف مایکوپروتئین که تا حالا مطالعه شده اند، قارچ فوزاریوم ونناتوم (Fusarium venenatum) به علت طعم و بافت طبیعی که شباهت نزدیکی به گوشت دارد، به گزینه ای قابل توجه تبدیل گشته است. این قارچ در چند منطقه همچون بریتانیا، چین و ایالات متحده برای مصرف انسانی تایید شده است. چرا فوزاریوم ونناتوم احتیاج به بهبود داشت؟ این قارچ با وجود مزایایی که دار، دیواره های سلولی ضخیمی دارد که هضم آن توسط انسان را سخت می کند. تولید آن نیز منابع زیادی می طلبد. حتی تولید مقادیر متوسط از مایکروپروتئین نیازمند ورودی های قابل توجهی است و اسپورهای آن باید در مخازن بزرگ فلزی با خوراک غنی از شکر و مواد مغذی اضافی مانند سولفات آمونیوم پرورش داده شوند. لیو و همکارانش خواستند بررسی نمایند آیا کریسپر می تواند این قارچ را راحت هضم تر و پرورش آنرا کارآمدتر کند، بدون این که دی ان ای خارجی به آن وارد شود یا خیر. اصلاحات ژنی کلیدی برای افزایش کارایی جهت بررسی این تکنیک، محققان دو ژن در رابطه با آنزیم های کیتین سنتاز و پیرووات دکربوکسیلاز را حذف کردند. حذف ژن کیتین سنتاز سبب شد دیواره سلولی نازک تر شود و پروتئین داخلی برای هضم راحتتر در دسترس باشد. حذف ژن پیرووات دکربوکسیلاز متابولیسم قارچ را بهینه کرد و میزان مواد مغذی مورد نیاز برای تولید پروتئین را کم کرد. تحلیل ها نشان داد که گونه اصلاح شده، که FCPD نام گرفته است، ۴۴ درصد قند کمتری برای تولید همان مقدار پروتئین نسبت به گونه اصلی استفاده می نماید و این کار را ۸۸ درصد سریع تر انجام می دهد. خیلی از افراد فکر می کردند پرورش مایکروپروتئین پایدارتر است، اما هیچ کس واقعاً به کاهش اثرات محیطی کل فرایند تولید، بخصوص در مقایسه با دیگر محصولات پروتئینی جایگزین، فکر نکرده بود. ردپای چرخه زندگی و مقایسه جهانی گروه پژوهشی سپس اثرات محیطی FCPD را در تمام چرخه زندگی آن، از اسپور آزمایشگاهی تا محصولات شبیه گوشت غیرفعال شده در مقیاس صنعتی، ارزیابی کردند. آنها تولید در ۶ کشور با سیستم های انرژی متفاوت همچون فنلاند که عموما به انرژی تجدیدپذیر وابسته است، مدل سازی کردند. همین طور بررسی در چین که بیشتر به زغال سنگ متکی است، انجام شد. در همه سناریوها، FCPD اثرات محیطی کمتری نسبت به گونه اصلی سنتی داشت. در تمام چرخه زندگی، تولید FCPD انتشار گازهای گلخانه ای تا ۶۰ درصد کاهش پیدا کرد. مقایسه FCPD با پروتئین حیوانی محققان همین طور اثرات تولید FCPD را با اثرات در رابطه با پرورش حیوانات برای غذا مقایسه کردند. در مقایسه با تولید مرغ در چین، FCPD ۷۰ درصد زمین کمتری نیاز داشت و آلودگی بالقوه آب شیرین را ۷۸ درصد کم کرد. غذاهای ویرایش شده ژنتیکی مانند این می توانند تقاضای رو به رشد غذایی را بدون هزینه های محیطی کشاورزی سنتی برآورده کنند.به اجمال، نیازمند مقادیر زیادی زمین و آب شیرین است، که هر دو به سبب تغییرات اقلیمی و فعالیت انسانی تحت فشار قرار دارند. حتی تولید مقادیر متوسط از مایکروپروتئین نیازمند ورودی های قابل توجهی است و اسپورهای آن باید در مخازن بزرگ فلزی با خوراک غنی از شکر و مواد مغذی اضافی مانند سولفات آمونیوم پرورش داده شوند. آنها تولید در ۶ کشور با سیستم های انرژی متفاوت همچون فنلاند که عموما به انرژی تجدیدپذیر وابسته است، مدل سازی کردند. منبع: تجهیزات جانبی 1404/09/02 11:30:11 5.0 / 5 6 تگهای خبر: ابزار , دانشگاه , سیستم , صنعت این مطلب را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط پوتین خواهان تشکیل کارگروه ملی هوش مصنوعی شد معاون جدید امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات منصوب گردید مشاوره با این روان شناس مصنوعی خطرناکست حاضر همیشه غایب! خدمات امداد خودرو سیار کارت درسته نظرات بینندگان در مورد این مطلب لطفا شما هم در مورد این مطلب نظر دهید = ۹ بعلاوه ۳ فرستادن بازخورد