رئیس سازمان فناوری اطلاعات:

دولت دیجیتال بدون برنامه بلای جان مردم شد

دولت دیجیتال بدون برنامه بلای جان مردم شد

به گزارش تجهیزات جانبی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات: با رشد جنگل سامانه ها، خدمات را الکترونیکی کردیم؛ اما بدون مهندسی مجدد فرایندها، فقط سردرگمی مردم را از حضوری به دیجیتال تغییر دادیم و دردسرشان را بیشتر کردیم.



به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، محمدمحسن صدر معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرایندهای سازمانی بر ایفای نقش دانشگاه تربیت مدرس در اکوسیستم های «طرح ملی زیست بوم های دیجیتال» تاکید کرد.
محمدمحسن صدر معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در مراسم افتتاحیه سومین کنفرانس مهندسی و مدیریت فرایندهای سازمانی در دانشگاه تربیت مدرس بحث فرآیندها را یکی از مهم ترین موضوعات روز کشور مطرح کرد و اظهار داشت: در تعریف و تغییر فرآیندها در دستگاه های مختلف کشور مقاومت و مشکلات خیلی است. بحث ارزش آفرینی از مهندسی و مدیریت فرآیندها با بهره گیری از روش های برپایه فناوری اطلاعات بحث مهمی است.
وی با بیان این مطلب که روزگاری در کشور هیچ سامانه ای وجود نداشت و کارها برمبنای فرایندهای سنتی، حضوری و بصورت فیزیکی انجام می شد عنوان کرد: برای حل این مشکل برمبنای روش های مرسوم در دنیا، فرایندهای الکترونیکی طراحی شد و متاسفانه جنگلی از سامانه ها ایجاد و بر مشکلات مردم اضافه گردید. نگاه درست در تعریف فرآیند و یا مهندسی مجدد فرآیند نداشتیم. بنابراین رجوع حضوری و فیزیکی کم شد اما مردم درگیر مراجعه به سیستم های مختلف شدند.
صدر برای نمونه به مشکلات حوزه تجارت فرا مرزی اشاره نمود و اظهار داشت: فرآیند واردات و ترخیص کالا در کشورهایی مانند سنگاپور، ترکیه و امارات بین ۹ تا ۱۳ روز طول می کشد اما در ایران در بهترین حالت حداقل ۴۳ روز به طول می انجامد. دلیل این مشکل عدم درست تعریف فرآیندها، تضاد ذینفعی و منیت دستگاهی است.
وی افزود: حاکمیت کشور برمبنای زیست بوم است. ما باید زیست بوم تعریف نماییم. مفهوم پنجره واحد و مفهوم دستگاه هماهنگ کننده باید به درستی تعریف شود. ما اکنون با ۷ دانشگاه برای تعریف و طراحی ۷ زیست بوم قرارداد بسته ایم. اما در احصا ذی نفعان همینطور در احصا مسئول هماهنگ کننده امور و مسئول پاسخگویی مشکل داریم. باید فرایندهای اصلی و همین طور هماهنگ ساز شناخته شود.
صدر در ادامه اظهار داشت: حاکمیت مبتنی بر داده وقتی درست کار می کند که داده صحیح جمع آوری شده و درست گردش داده شود و رصد پذیر باشد. ما وقتی موفق خواهیم بود که دستگاه های ما ارزش مشترک خلق کنند.
وی در تشریح دلیلهای عدم موفقیت طرح های اینچنینی در دولت به نبود منابع انسانی متخصص، حقوق پایین و عدم چابکی فرآیندها اشاره نمود و راهکار رفع این مشکل را ایجاد شرکت- پروژه ها با تأکید بر بخش خصوصی مطرح کرد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ضمن ابراز تمایل به واگذاری یکی از اکو سیستم ها به دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد: اگر ما فرآیندها و بحث خلق ارزش مشترک را درست نکنیم به جایی نخواهیم رسید. فرآیندها باید طوری تغییر کند که حاکمیت بعنوان «تنظیم گر» و «بازی ساز» زمینه را فراهم آورد. کار سختی در پیش داریم و پیاده سازی آن دشوار است.
صدر با یادآوری این که هر دولتی به موضوعی شهره است و دولت پزشکیان به «حاکمیت داده»، طرح کلان ایجاد زیست بوم ها برای حکمرانی برمبنای داده را نیازمند کمک دانشگاهیان و متخصصین دانست تا در نهایت خروجی آن به سود مردم باشد.
وی در انتها اظهار داشت: ما آماده هستیم در نشستی با حضور متخصصین دانشگاه های مختلف موفقیت فاز یک این ۶ اکوسیستم را ارایه و به مشورت بگذاریم. اسناد بسیاری احصا شده و ما علاقمندیم اینها را به شور بگذاریم تا اگر اشتباهی در راه وجود دارد آنرا اصلاح نماییم. در این مورد مشتاقیم دانشگاه تربیت مدرس نیز نقشی ایفا کند. باید منیت ها کنار گذاشته شود و به واژه کلیدی خلق ارزش مشترک فکرکنیم. اگر دنبال خلق ارزش مشترک باشیم سود آن به مردم بعنوان ذی نفعان اصلی خواهد رسید.

منبع:

1404/10/05
13:39:47
5.0 / 5
6
تگهای خبر: الكترونیكی , خدمات , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1404