كاهش ۱۰ برابری ثبت سفارش موبایل در دو ماه
واردات موبایل پاسخگوی نیاز داخلی نیست
تجهیزات جانبی: بگفته دبیر انجمن واردكنندگان موبایل، طی 12 ماه اخیر تا اختتام شهریور ماه 15 میلیون و 380 هزار دستگاه موبایل وارد شده، در صورتیكه مصرف كشور در طول این مدت زمان 15 میلیون و 500 هزار دستگاه بوده است.
امیر اسحاقی -دبیر انجمن واردکنندگان موبایل- در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ایجاد اختلالات شدید در زنجیره تامین موبایل کشور اظهار داشت: طی ۶۰ روز اخیر تامین موبایل در کشور به سبب مسائل پیرامون محدودیت های سقف و سابقه و همین طور عدم تخصیص ارز مبتلا به اختلال جدی شده است. تا جایی که ثبت سفارش شرکت ها طی دو ماه اخیر نسبت به تیرماه بیش تر از ۱۰ برابر کاهش داشته است.
وی افزود: باتوجه به اهمیت تامین موبایل مورد نیاز کشور، در سال قبل با درخواست انجمن بخشنامه های محدودیت سقف و سابقه در مورد شرکت های واردکننده موبایل اعمال نشد. چونکه خیلی از این شرکت ها نوپا بوده و کمتر از یک سال از عمر فعالیتشان در حوزه واردات موبایل می گذشت. اما امسال این محدودیت ها اعمال شد و شرکت های واردکننده را در ثبت سفارش با مشکل مواجه کرد.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل درباب میزان واردات و مصرف موبایل در کشور اظهار داشت: بر اساس گزارش های دریافتی از سامانه همتا، تا اختتام شهریور ماه سال جاری تعداد یک میلیون و ۱۸۳ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده است که ثبت سفارش بخش عمده ی این موبایل ها در تیرماه و میانه مردادماه صورت گرفته بود.
اسحاقی اظهار داشت: این در حالیست که مصرف کشور باتوجه به بازگشایی مدارس بیشتر از حد انتظار بوده، تا جایی که در شهریورماه ۹۹ تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل خریداری و وارد شبکه ارتباطی کشور شده است. بدین سان با مقایسه میزان واردات در شهریور و مصرف در همان ماه می توان دریافت که تقاضا از عرضه پیشی گرفته است و این اتفاق نتایج خوشایندی برای آینده بازار ندارد.
برهم خوردن عرضه و تقاضا
وی با اشاره به برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا اظهار داشت: باتوجه به اتفاقات پیش آمده ناشی از همگیری ویروس کرونا و مشکلات ارزی کشور، طی ماه های اخیر تعادل بین عرضه و تقاضا برهم خورده، به شکلی که آمارها از واردات ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه موبایل طی ۱۲ ماه اخیر خبر می دهند در صورتیکه طی همین مدت ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل در کشور مصرف شده است. درواقع می توان گفت بازار موبایل با خطر جدی کمبود کالا مواجه می باشد.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل درباب چاره ایجاد تعادل در بازار موبایل اظهار داشت: مشکلات جدی در تخصیص ارز از طرف بانک مرکزی و موانع پیش آمده در بعضی اصلاحیه های ثبت سفارش موجب بروز مشکلاتی در زنجیره تامین شده است. باتوجه به محدودیت های ارزی کشور، پیشنهاداتی به بانک مرکزی و وزارت صمت داده ایم تا موانع پیش روی شرکت های واردکننده موبایل بمنظور تامین این کالای کاربردی برطرف شود. این پیشنهادات شامل اصلاح در قسمتی از قانون سقف و سابقه واردات مختص شرکت های واردکننده موبایل و نظامندسازی تخصیص ارز است.
اسحاقی افزود: انتظار می رود دولت باتوجه به نیاز جدی کاربران ایرانی به موبایل، اقدامات ویژه ای برای حل مشکلات این حوزه انجام دهد تا با تسهیل پروسه واردات موبایل (تایید مجوزهای ثبت سفارش و سایر مجوزها و تخصیص سریع ارز)، موانع فعلی رفع و بازار از خطر قریب الوقوع کمبود عرضه دور بماند.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، طبق گزارش های دریافتی از سامانه همتا، سهم بازار برندها در بازار ایران به غیر از یک جابجایی، تغییرات محسوس دیگری نداشته است. بدین سان که سامسونگ همچنان رتبه اول سهم بازار را با ۵۲ درصد در دست دارد و بعد از آن شیائومی با ۱۵ درصد در جایگاه دوم قرار دارد. نوکیا، هواوی و اپل نیز جایگاه های بعدی را در سهم بازار موبایل کشور به ترتیب با ۱۳، ۱۰ و ۵ درصد به خود اختصاص داده اند.
این در حالیست که در مرداد ماه بعد از سامسونگ، نوکیا بیشترین سهم بازار را در اختیار داشته است و بعد از آن شیائومی و هواوی قرار داشتند. البته به لحاظ ارزش مالی، اپل با ۱۹ درصد بعد از سامسونگ قرار می گیرد و نوکیا با وجود کسب ۱۳ درصد از سهم بازار، تنها دو درصد ارزش مصرف کشور را به خود اختصاص داد است. سامسونگ مدل A10s پرمصرف ترین تلفن همراه در میان کاربران ایرانی است و در میان مدلهای مختلف اپل نیز آیفون ۱۱ با تعداد ۱۴۸ هزار دستگاه پرمصرف ترین مدل این برند آمریکایی طی ۱۲ ماه اخیر بوده است.
منبع: تجهیزات جانبی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب