یك مقام صنفی اعلام كرد:

كاهش تعداد وارد كنندگان نهاده های دامی ناشی از نوسان ارز

كاهش تعداد وارد كنندگان نهاده های دامی ناشی از نوسان ارز

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور اظهار داشت: سال قبل 403 شرکت خصوصی وارد کننده نهاده های دامی بودند، اما امسال به سبب وضعیت تخصیص ارز و ریسک بالا تعداد آنها به 111 شرکت رسیده که در واردات این کالاها تاثیر داشته است.


« عباس حاجی زاده» روز سه شنبه در نشست خبری در زمینه تببین دلیلهای افزایش کالاهای رسوبی به سبب تامین نشدن و تخصیص ارز و وضعیت واردات و توزیع نهاده ها اضافه کرد: در دنیا نهاده های کشاورزی نقش تعیین کننده ای در تامین امنیت غذایی دارد بدین سبب اتفاقاتی که از شروع سال برای نهاده های دامی رخ داد، بیان کننده اهمیت کالاهای راهبردی مانند گندم، جو، ذرت، کنجاله سویا و دانه های روغنی در کشور است.
وی با اعلان اینکه نیاز سالانه کشور به نهاده های دامی ۱۴ میلیون تن است افزود: بنابرشرایط اقلیمی کشور و محدودیت منابع آبی از این مقدار حدود ۸۰ درصد از محل واردات تامین می شود که نیازمند تخصیص ارز است.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور اشاره کرد: طبق آمارها سال قبل نهاده های دامی کشور به شکل مناسبی از محل واردات تامین شد تا جایی که کنجاله سویا زیر قیمت مصوب در بازار عرضه شده بود.
وی با اعلان اینکه در مجموع ۱۵ میلیون و ۱۴۷ هزارتن نهاده در سال ۹۸ وارد کشور شده، اظهار داشت: بر طبق آمارها چهار میلیون تن جو، ۸.۹ میلیون تن ذرت و دو میلیون و ۲۲۸ هزار تن کنجاله سویا وارد کشور شده که از این مقدار ۳۵ درصد توسط شرکت پشتیبانی اموردام کشورانجام شده است.
حاجی زاده اشاره کرد: مجموع واردات امسال تا ۲۱ آذرماه ۱۱ میلیون و ۳۳۹ هزارتن بود که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۱۱ درصد کاهش نشان میدهد از این مقدار یک میلیون تن کنجاله سویا، یک میلیون ۳۱۴ هزارتن جو و ۶ میلیون و ۲۶۰ هزارتن ذرت است.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور اظهار داشت: به سبب شیوع ویروس کرونا و تشدید تحریم ها ابتدای سال در تخصیص ارز واردات کنجاله سویا تاخیر به وجود آمد بازار این نهاده را بحرانی کرد تا جایی که قیمت این کالا در تابستان امسال به پنج برابر افزایش یافت.
وی افزود: این درحالیست که بیش از ۸۰ درصد ارز مورد نیاز کنجاله سویا به شرکت پشتیبانی امور دام که تامین کننده نهاده های واحدهای زنجیره تولید هستند، برای متعادل شدن بازار نهاده ها اختصاص یافت.
حاجی زاده با اشاره به اینکه استمرار در تامین نهاده ها، تخصیص ارز و توزیع باید روزانه صورت گیرد اضافه کرد: در ماه های اخیر کمبود نهاده ها با نرخ های مصوب در افزایش قیمت محصولات پروتئینی تاثیر به سزایی داشته و ادامه این روند می تواند باز هم در قیمت محصولات پروتئینی موثر باشد.
به گفته وی، حالا ۸۰ شرکت وارد کننده عضو این اتحادیه هستند که بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد واردات نهاده های دامی مربوط به این شرکتها می شود.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایرنا، طبق مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار در آذرماه، نرخ هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی یک هزار و ۷۰۰ تومان، دانه سویا سه هزار ۱۰۰ تومان و کنجاله سویا سه هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد، در صورتیکه قیمت هر کیلوگرم ذرت بیش از چهار هزارتومان و کنجاله سویا بیش از ۱۵ هزارتومان در بازار آزاد به فروش می رسد.


1399/09/25
22:33:33
5.0 / 5
650
تگهای خبر: شركت , فروش , قیمت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403