سرپرست اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان:
بیابان های گلستان برای احیا به بخش خصوصی واگذار می شود
به گزارش تجهیزات جانبی سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اظهار داشت که طرح نجات ۵۰ هزار هکتار از بیابان های استان در چارچوب برنامه پنج ساله برای اجرای پروژه های آبخیزداری و احیا، آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
عبدالرحیم لطفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی بیان نمود: طبق برآورد اولیه نجات هر هکتار مرتع در خطر بیابان زایی استان به ۳۵ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد.
به گفته وی برای سرعت بخشیدن به طرح های بیابان زدایی گلستان، اعتبارات دولتی به تنهایی پاسخگو نبوده و احتیاج به مشارکت دستگاههای غیردولتی و بخش خصوصی که در این مناطق با تملک اراضی مشغول فعالیت هستند، وجود دارد.
به گفته وی حالا شرکت ران وابسته به بنیاد مستضعفان برای نجات بیابان در سطح پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع گلستان در چارچوب طرح مزبور اعلام آمادگی کرده که پروژه های موردنیاز تهیه و در اختیار این شرکت قرار داده می شود.
مطابق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال جاری این اداره کل از محل اعتبارات دولتی و مشارکت بخش خصوصی همچون تعاونی مرتعداران منطقه در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار طرح مقابله با بیابان زایی را با اجرای پروژه های ایجاد هلالی آبگیر، کپه کاری، بذرپاشی و بوته کاری، اصلاح و احیا و قرق مراتع در دست اجرا دارد.
لطفی افزود: حدود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی مناطق شمالی و مرزی استان گلستان در معرض بیابانی شدن و تبدیل به دشت رسوبی شور قرار دارد که ۵۰ هزار هکتار آن در اولویت اجرای پروژه های آبخیزداری همچون بوته کاری، ایجاد ذخیره نزولات آسمانی، بذرپاشی، بانکت بندی (تامین آب در مناطق خشک با راه اندازی جوی های کوچک افقی که در روی خطوط میزان قرار می گیرند) و ایجاد باد شکن (کنترل ریزگردها) شناسایی شده است.
به گفته کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری، به علت بارش سالانه کمتر از ۲۰۰ میلی متر، از بین رفتن پوشش گیاهی، نداشتن مدیریت در مصرف درست آب بخصوص در بخش کشاورزی، فقر مراتع و از همه مهمتر مجاورت با صحرای قره قوم کشور ترکمنستان، مراتع گلستان در معرض پدیده خزنده بیابان زایی قرار دارد.
بیابان های قره قوم (شن سیاه) از بزرگترین کویرهای شنی جهان است که حدود ۷۰ درصد از مساحت کشور ترکمنستان را شامل می شود.
مناطق در معرض خطر بیابانی شدن استان گلستان دارای هوای گرم و خشک بوده و بیشتر در حوزه شهرستان های گُمیشان، آق قلا، گنبدکاووس و مراوه تپه قرار دارد.
گلستان مرزی دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک، گرم و سرد بوده و منابع طبیعی آن شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست و شوره زار و دریا است.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.
در گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر در ۳۳ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا سکونت دارند که از راه کشاورزی و دامپروری تأمین معاش می کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب