مضر بودن فناوری 5G برای سلامتی اثبات نشده است

مضر بودن فناوری 5G برای سلامتی اثبات نشده است

به گزارش تجهیزات جانبی به قول رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، قرار گرفتن در در فاصله نزدیک یک متری هر تابش الکترومغناطیسی به مدت طولانی ضرر دارد اما تابحال هیچ مستندی در زمینه مضر بودن فناوری 5G برای سلامتی و حوزه خدمات عمومی حمل و نقل رصد نشده است.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، وحید یزدانیان در نشست خبری همزمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات که به صورت مجازی برگزار شد، درمورد اخبار و شنیده ها در خصوص خطرات فناوری 5G اظهار نمود: ما نمی توانیم به بهانه مطالعات و احتمالات روند سازندگی و توسعه را تعطیل نماییم. البته بر این باور هستیم که باید امنیت مردم ما حفظ شود. پروژه ها و تحقیقات مفصلی درباره تابش امواج الکترومغناطیس با نهادهای مسوول انجام دادیم و این پروژه ها ما را به این نتیجه رساند و به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات هم عرضه کردیم که این تابش ها برای سلامتی مردم مضر نمی باشد.
وی افزود: البته اگر شما در فاصله نزدیک یک متری آنتنی به مدت طولانی قرار بگیرید، ضرر دارد و هر تابش الکترومغناطیسی این زیان را خواهد داشت. اما در زمینه 5G که یک فناوری نو است، تا کنون هیچ مستندی در زمینه مضر بودن این فناوری برای سلامتی و حوزه خدمات عمومی حمل و نقل رصد نشده است. ما مطالعات حوزه 5G را هم در زمینه تابش و غیرتابش انجام می دهیم و به این جمع بندی نرسیده ایم. توسعه و سازندگی کشور را نمی توان معطل این موارد کرد. فناوری 5G آمده و در دنیا استفاده می شود.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور تصریح کرد: بعضی افراد به لحاظ شئون اخلاقی به 4G و 5G نقد دارند، در حالیکه اگر کسی بخواهد از شبکه برای نیازهای ارتباطی استفاده نماید، با 4G و نسل قبلی ارتباطات سیار هم می توان انجام داد. فناوری 5G کاربرد استفاده های مفیدی دارد که برای کشور ضروری می باشد. زمانی که به پوشش کامل و پاسخ بلادرنگ و با کمترین تاخیر دارید، برای پزشکی از راه دور و خودروی خودران هوشمند، سراغ 5G می روید، در مواردی که نمی تواند انتظار قطعی شبکه را داشته باشد و با شبکه قدیمی که در مناطقی پوشش ندارد مواجه شود.
فاز آزمایشی 6G از فروردین استارت می خورد
یزدانیان با اشاره به اینکه تحقیقات جهت راه اندازی 5G عقبه گسترده ای با دانشگاه ها داشت، اظهار داشت: به مرور فعالان بخش خصوصی و شرکتهای تولیدکننده و اپراتورها وارد شدند، به لحاظ احتیاج به تجهیزات و آنگاه پایلوت 5G در پژوهشگاه کلید خورد. در زمینه 6G هم هم اکنون مطالعات اولیه خویش را با دانشگاه ها آغاز کردیم. به لحاظ دانشی، این فناوری اختلاف اندکی با 5G دارد و مقدمات فاز مطالعاتی و آزمایشی این فناوری از فروردین ماه استارت می خورد.
وی درباره اینترنت اشیا و ملاحظات امنیتی مربوط در لایه دسترسی کاربران بیان نمود: اظهار داشت: با همکاری سازمان فناوری اطلاعات، مبحث اطفای حریق جنگل ها را پیگیری کردیم و در اختیار شرکتهای خصوصی قرار دادیم. اما گسترش اینترنت اشیا در کشور ملاحظات امنیتی دارد و ما سند امنیت IoT را انجام دادیم و در اختیار مسئولان قرار داده ایم. با عنایت به پیشنهادات عرضه شده، توسعه IoT هم در کشور مشکلی نخواهد داشت. در این حوزه ما اطلاع رسانی کاملی در اختیار سیاست گذاران قرار داده ایم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه توسعه خودروی خودران هوشمند در کیش، با همکاری ستاد حمل و نقل هوشمند و منطقه آزاد کیش عملا کاربردی از IoT است، اظهار داشت: گسترش این فناوری با عنایت به ملاحظات امنیتی خواهد بود. خودروی هوشمند مراحل مختلفی دارد. قدم اول، استفاده از ماژول های هوشمند در خودرو های فعلی است که از مکانیکی به الکتریکی تبدیل گردد، بعد ماژول ها به آن اضافه شده و به خودروی تمام الکتریکی تبدیل می شود اما همچنان از هوش راننده استفاده می شود.
تولید خودروی خودران بین ۵ تا ۱۰ سال زمان می خواهد
یزدانیان افزود: کم کم ماژول های در اختیار راننده کم و با ماژول هوشمند جایگزین می گردد تا در یک چشم انداز چندساله به تولید خودروی خودران بدون راننده برسیم. پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات الان برای الکتریکی کردن یک سری از ماژول ها با یکی از خودروسازان کشور وارد مذاکره شده و برای بهینه سازی و طراحی این ماژول ها اعلام آمادگی کرده است. بین پنج تا ۱۰ سال زمان نیاز است که خودروی کاملا خودران داشته باشیم و مهم ترین زیرساخت ارتباطی آن هم 5G است که باید توسعه یابد.
وی ضمن اشاره به اقداماتی که این پژوهشگاه در مورد پروژه های فضایی انجام شده است، اظهار داشت: از آنجایی که هدف راهبردی کشور دستیابی به مدار ژئوی زمین است، مطالعاتی در پژوهشگاه ICT در این عرصه انجام و دو پروژه کلیدی را اجرایی کردیم. پروژه ایستگاه زمینی و محموله مخابراتی باند ku برای ماهواره ناهید سال جاری به پایان رسید و تحویل پژوهشگاه فضایی شد. این محموله مخابراتی برای مدار لئو طراحی شده و ماهواره ناهید در دید دو ایستگاه زمینی قرار می گیرد. مدل کیفی محموله طراحی و تست های آن انجام شد و مدل مهندسی آنرا تحویل پژوهشگاه فضایی داده ایم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: پروژه دوم، در ارتباط با مدل مهندسی تک ترانسپوندری باند ku و مدل کیفی دو ترانسپوندری برای ماهواره های زمین آهنگ است که به دانش فنی این فناوری رسیده ایم. طراحی این پروژه انجام شده و در حال تست هستیم. بین ۷۰ درصد تست ها با موفقیت انجام شده است. تست های کیفی و مهندسی زمان بر است. پروژه نخست با موفقیت تحویل پژوهشگاه فضایی شده و تا دو ماه دیگر به شرط موفقیت تست ها، مدل مهندسی تک ترانسپوندری و مدل کیفی دوترانسپوندری را در ماهواره های زمین آهنگ عرضه خواهیم کرد.
دستاوردهای پژوهشگاه ارتباطات برای توسعه سازندگی
یزدانیان با بیان اینکه ۵۰ سال پیش در چنین روزهایی قدیمی ترین مرکز تحقیقی پژوهشی فناوری اطلاعات در منطقه خاورمیانه با همکاری ایران و ژاپن راه اندازی گردید، اظهار داشت: طی۵۰ سالی که از حیات این مرکز گذشته است، دستاوردهای بزرگی برای توسعه سازندگی کشور داشته است و توانسته ایم میزان قابل توجهی محصول تولید نماییم. در سالهای ۶۶-۶۷ مطالعات سوئیچ آغاز و به واسطه آن مراکز تلفنی بومی ساخته شد. هدف از این مطالعات دسترسی مناطق کم برخوردار به ارتباطات بود که این روند همچنان ادامه دارد. بعد از آن هم تلفن های بی سیم وارد میدان شدند و به همین ترتیب توسعه ارتباطات شروع شد.
وی افزود: شرکتهای فعال در حوزه مخابرات، از ظرفیت آزمایشگاهی پژوهشگاه فناوری اطلاعات بهره برده و امروز به بدنه تولیدکنندگان مخابراتی کشور تبدیل گشته اند. حالا سه پژوهشکده ارتباطات، فناوری اطلاعات و امنیت و همینطور مرکز هوش مصنوعی به پژوهشگاه فناوری اطلاعات اضافه شده اند. علاوه بر این مرکز مطالعات راهبردی فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال هم ذیل پژوهشگاه تاسیس شده است.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره دستاوردهای اخیر پژوهشگاه اظهار داشت: نوسازی پژوهشگاه ارتباطات یکی از دستاوردهای مهمی است که باید آنرا به دست بیاوریم. حالا بیشتر از ۱۲۰ عضو هیات علمی و ۲۰۰ پژوهشگر در این پژوهشگاه فعال می باشند. پژوهشگاه در حوزه شبکه ملی اطلاعات وقت و انرژی زیادی گذاشته است. یکی از مکان هایی که مطالعات گسترده ای را در این حوزه انجام داده، پژوهشگاه ارتباطات است و مستندات گوناگونی تهیه شده و در دسترس مراجع ذی صلاح قرار گرفته است.
تهیه گزارش های رصدی برای آگاهی از روند تحولات ارتباطات
یزدانیان با اشاره به اینکه بخش دیگری از کار که در یک سال و نیم اخیر در پژوهشگاه انجام شده، تهیه گزارش های رصدی است، اظهار نمود: وزارت ارتباطات این مطالبه را داشت که از روند تحولات ارتباطات در جهان آگاه شود و موضوعات مبتلابه بخش برای آنها تهیه، تدوین و ارسال شود. حالا ۱۶ عنوان گزارش رصدی تهیه شده و در اختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است. بررسی تأثیر شیوع ویروس کرونا، مدلهای جدید رگولاتوری، راه های مقابله با قاچاق و سرقت گوشی همراه، احصا طیف های فرکانسی مورد نیاز در نسل پنجم ارتباطات برخی از عناوین گزارش های رصدی است که توسط پژوهشگاه تدوین و برای دستگاه ها ارسال شده است.
وی تصریح کرد: با شرکت ارتباطات زیرساخت هم تفاهمنامه های زیادی به امضا رساندیم و نخسین پایلوت نسل پنجم ارتباطات در پژوهشگاه راه اندازی و بهره برداری شد. در زمینه خودرو های خودران و هوشمند هم تفاهمات گسترده ای داشتیم و پروژه های تحقیقاتی در حوزه خودرو های هوشمند و ماهواره را استارت زدیم. طی سالهای مختلف بر مبنای نیازهای بخش و تحریم هایی که ضد ایران وجود داشت، ما مبحث تحریمی را بررسی و تجهیزاتی که کشور نیاز داشت را احصا کردیم تا برای برآورده کردن آن نیازها قدم های لازم را برداریم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که به صورت مطالعاتی در پژوهشگاه ICT به آن پرداخته شد، بررسی وضعیت تحریم محصولات حوزه ICT و شناسایی محصولات استراتژیک این حوزه بوده است. در این راستا نمونه آزمایشگاهی تجهیزات مالتی پلکسینگ پرظرفیت نوری برای شبکه انتقال زیرساخت با همکاری بخش خصوصی در این پژوهشگاه ساخته شد و منتج به ساخت تجهیزات بومی DWDM و CWDM برای شبکه مخابراتی کشور شد.
یزدانیان تصریح کرد: این تجهیزات برای افزایش ظرفیت انتقال کشور مورد نیاز بود و تحریم آن ضربه سختی به شبکه زیرساختی ما وارد می کرد. بنابراین مطالعات در این حوزه انجام و محصولات با همکاری بخش خصوصی ساخته شد. نمونه آزمایشگاهی با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت مخابرات بهینه سازی و به تولید محصولی منجر گردید که این محصول حالا در کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
تولید ۱۰ محصول سخت افزاری استراتژیک در سال آینده
وی با اشاره به اینکه در نظر داریم سال بعد، ۱۰ محصول سخت افزاری استراتژیک را با سرمایه گذاری مناسب تولید نماییم، اظهار داشت: این پیشنهاد را با سندیکای مخابرات در میان گذاشته ایم و در چارچوب پروژه تولیدی و سرمایه گذاری مشترک، جلو می بریم و فهرست این محصولات ابتدای سال ۱۴۰۰ اطلاع رسانی خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به پروژه های مطالعاتی که در مورد بلاک چین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در این پژوهشگاه انجام شده است، اظهار داشت: پروژه مطالعاتی پیشگیری از سرقت گوشی و ردیابی گوشیهای مسروقه بر بستر فناوری بلاک چین را در چارچوب یک محصول عملیاتی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عرضه کردیم و این مدل، مورد استقبال معاون دادستانی کشور هم قرار گرفته است. الگوی تهاتر پهنای باند بر اساس فناوری بلاک چین را هم به شرکت ارتباطات زیرساخت عرضه کرده ایم.
یزدانیان افزود: در مورد پروژه های مطالعاتی هوش مصنوعی، طرح ذائقه سنجی کاربران در شبکه های اجتماعی با استفاده از این تکنولوژی، انجام شد و تحلیل داده ها با استفاده از هوش مصنوعی جهت استفاده هدفمندتر دستگاههای اجرایی در دستور کار است. ما در کشور برای زیرساخت داده ای در زمینه هوش مصنوعی با فقدان دیتاسنتر مواجه هستیم و داده های دسته بندی شده ما کم است و علاقه مندان و کسب و کارها نمی توانند از داده های طبقه بندی شده استفاده کنند. ازاین رو با فناوری هوش مصنوعی و با همکاری سازمان تنظیم مقررات و اپراتورهای ارتباطی در حال اجرای طرحی برای انتقال دیتای دسته بندی شده و بی نام به تحلیلگران هستیم.
وی از آماده سازی زیرساخت پردازشی ابررایانه سیمرغ با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اطلاع داد و اظهار داشت: زیرساخت پردازشی داده ای این سوپرکامپیوتر تا آخر سال انجام می شود و از سال آینده عرضه سرویس آن آغاز خواهد شد.




منبع:

1399/12/03
23:23:03
0.0 / 5
617
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403