دهلی نو:

مشكل پرداخت ها در تجارت ایران و هند بزودی حل می شود

مشكل پرداخت ها در تجارت ایران و هند بزودی حل می شود

به گزارش تجهیزات جانبی ایرنا- دولت هند روز چهارشنبه اعلام نمود که ایران و هند در حال بررسی استفاده از سایر ارزها برای ادامه تجارت میان دو کشور هستند و دهلی نو امیدوار است تا ماه آینده مشکل پرداخت ها رفع گردد.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایرنا، نشریه «ایندین اکسپرس» در این خصوص نوشت: ذخیره روپیه ایران نزد بانکهای هندی « آی دی بی آی و یوکو» کاهش یافته است و بنابراین صادرات محصولات کشاورزی هند مانند شکر، برنج و چای به ایران تحت تأثیر قرار گرفته است.
سودانشو داندی وزیر محصولات غذایی و کشاورزی هند اظهار داشت: مذاکرات وزارت امورخارجه هند با ایران در این حوزه جریان دارد و امیدواریم بزودی به یک توافق برسیم و تا آخر ماه آوریل (اردیبهشت) این مسأله را حل نماییم.
وی اضافه کرد: ایران ذخایر ارزی دیگری نزد هند دارد و ما در حال مذاکره جهت استفاده از این ارزها هستیم.
وی تصریح کرد، ایران به شکر نیاز دارد و واردات از هند به علت قیمت پایین تر و همینطور فاصله کم به صرفه تر است.
وی اظهار داشت: پارسال ایران یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن از هند شکر وارد کرد که این مقدار یک ششم کل صادرات شکر هند به جهان است.
هند بعد از برزیل دومین تولیدکننده بزرگ شکر در جهان است و تخمین زده می شود تولید این محصول برای سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ حدود ۳۱ میلیون تن باشد.
۳۰ درصد از صادرات برنج باسماتی هند به مقصد ایران انجام می شود و ایران بزرگ ترین وارد کننده این محصول هند در جهان است.
هند سالانه چهار میلیون تن برنج به کشورهای مختلف صادر می کند که از این میان، ایران، عربستان سعودی، کویت، امارات، آمریکا و انگلیس بزرگ ترین مشتریان برنج باسماتی هند محسوب می شوند.
داده های انتشار یافته از جانب کمیته صنایع چای هند نشان داده است که واردات چای از هند توسط ایران پارسال افزایش یافته و ایران با عبور از روسیه به بزرگ ترین خریدار چای هند در جهان تبدیل گشته است.
بر اساس داده های انتشار یافته، ایران پارسال حدود ۵۳.۵ میلیون تن چای از هند وارد کرده است که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۸ یک افزایش ۷۴ درصدی را از خود نشان داده است.

مکانیسم روپیه-ریال
مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال ۲۰۱۲ بعد از تحریم های اقتصادی غرب ضد ایران به وجود آمد. بر طبق این توافق، ۴۵ درصد از پول نفت ایران به صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می گرفت و ایران با استفاده از آن مبادرت به خرید کالا از هند می کرد.
این مکانیسم در سال ۲۰۱۲ جریان صادرات چای هند به ایران را حفظ کرد و در تحریم های جاری هم میتوان سازوکار مشابهی را به خدمت گرفت.


1400/01/05
00:42:13
5.0 / 5
627
تگهای خبر: قیمت , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403