معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی:

ضعف اكتشاف و ماشین آلات موانع اصلی توسعه معادن هستند

ضعف اكتشاف و ماشین آلات موانع اصلی توسعه معادن هستند

ایرنا- معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار داشت: کمبود شرکتهای قوی اکتشافی، ضعف اکتشافات زیرسطحی و وجود ماشین آلات فرسوده و مستهلک از موانع اصلی در توسعه فعالیت معدن و افزایش ثروت آفرینی آنها هستند.


محمد توکلی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا یکی از نیازهای اصلی حوزه معادن خراسان رضوی را اکتشافات زیرسطحی دانست و اضافه کرد: اغلب شرکتهای اکتشافی در کشور دولتی هستند که تابحال کار چندان قابل توجهی در حوزه اکتشافات معدنی در استان انجام نداده اند اما اگر این شرکتها خصوصی باشند، سرعت و دقت کار آنها افزایش می یابد چونکه بوروکراسی اداری ندارند و می توانند با برخورداری از تجهیزات خوب و پیشرفته یا ازطریق تعامل با شرکتهای خارجی، کار اکتشاف را بهتر انجام دهند و به نتایج دقیق تر در این حوزه دست یابند.
وی افزود: سال گذشته مطالعه هشت پهنه معدنی در استان در زمینه سنگ آهن، طلا، مس و کرومیت به شرکتهای اکتشافی واگذار شد که ۶ پهنه تعیین تکلیف و ۷۴ محدوده امیدبخش معدنی در آنها مشخص شدند که اگر کار اکتشافی نیمی از این محدوده ها تکمیل شود، اقدام بزرگی در این عرصه انجام گرفته است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار داشت: از آنجائیکه هنوز اکتشافات زیرسطحی در حوزه معادن خراسان رضوی تکمیل نشده و هر روز اکتشافات معدنی با پیشرفتهایی همراه می باشد، از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست صدور مجوز واگذاری مطالعات پهنه های جدید معدنی استان به شرکتهای بخش خصوصی مانند قرارگاه خاتم الانبیا (ص)، ستاد فرامین امام (ره) و شرکت گل گهر شده است.
وی اضافه کرد: شرکت ملی مس ایران بعنوان یک برند جهانی و شرکت بخش خصوصی اقدامات بسیار اثرگذار در مطالعه پهنه های جدید معدنی در منطقه جغتای و سبزوار انجام داده است.
توکلی یکی دیگر از موانع اصلی در حوزه معادن را وجود ماشین آلات فرسوده ذکر کرد و افزود: یکی از درخواستهای ما ورود ماشین آلات دست دوم خارجی بدون تعرفه گمرکی است تا کمکی به ارتقای کیفیت ماشین آلات در بخش معدن شود.
وی اظهار داشت: استهلاک ماشین آلات در حوزه معادن کشور و افزایش هزینه ها ریسک سرمایه گذاری در حوزه معدن را افزایش داده است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: در صورتیکه مجوز واردات ماشین آلات دست دوم خارجی به کشور بدون تعرفه گمرکی صادر شود، دسترسی به ماشین آلات ارزانقیمت آسانتر می شود و ارزش افزوده فعالیت معدنی افزایش می یابد.
وی افزود: سال گذشته با تدبیر استاندار و امضای توافقنامه با اداره کل منابع طبیعی استان، قفل برگزاری مزایده برای ۴۰۰ معدن استان باز و زمینه حضور این معادن در مزایده فراهم گردید.
توکلی اظهار داشت: حجم معادنی که دارای معارضاتی در عرصه های منابع طبیعی بودند، بسیار بود بنابراین بررسی آنها توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی و پاسخ به استعلامات در این حوزه قدری زمانبر شد که با توافقنامه و همکاری این اداره کل، ۹۰ درصد مشکلات بخشهای معدن استان در حوزه عرصه های منابع طبیعی حل شد.
وی اضافه کرد: هم اینک ۹۳۲ معدن با میزان استخراج سالیانه ۳۹ میلیون تن و ذخیره ۲.۸ میلیارد تن و سرمایه گذاری ۱۵ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی برای ۱۱ هزار و ۲۹۷ نفر دارای پروانه بهره برداری معتبر در استان هستند که نیمی از آنها فعالیت دارند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: نیمی دیگر از معادن که اغلب معادن شن و ماسه هستند به علت تحریم ها و کاهش بودجه عمرانی کشور به صورت نیمه فعال درآمده اند.


1400/01/15
11:25:28
5.0 / 5
855
تگهای خبر: شركت , صنعت , قیمت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403