ساخت دستگاه پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیش از 2 هفته
تجهیزات جانبی: پژوهشگران کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه ESL نوینی شدند که با بهره گیری از میدان مغناطیسی مبادرت به پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیش از 2 هفته می کند. این روش کاهش هزینه های دور ریز شیر و ذخیره سازی منابع مالی 1900 میلیارد تومانی در سال بدنبال خواهد داشت.
به گزارش روز جمعه ایرنا، پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با همکاری یکی از مرکز تحقیقاتی صنایع شیر برای اولین بار در کشورمان موفق به طراحی و ساخت دستگاه ESL نوینی شدند که با بهره گیری از میدان مغناطیسی مبادرت به پاستورازیسیون شیر با طول ماندگاری بیش از ۲ هفته بدون تغییر در مزه رنگ و خواص می کند.
دکتر محمد رستمی مدیر پروژه های آزمایشگاه فناوری های پیشرفته شبیه ساز دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه درباب اهمیت این پروژه و خاصیت دستگاه طراحی شده اظهار داشت: تولید شیرهای ESL با بهره گیری از شوک حرارتی ۱۲۴ درجه سانتیگرادی انجام می گیرد که این امر سبب از میان رفتن مواد مغذی شیر و افزایش هزینه های تولید می شود.
وی اضافه کرد: در صورتیکه با این روش جدید، شیر ESL بعد از گذشت از یک میدان مغناطیسی متغیر و با حرارتی بسیار کمتر از ۱۲۴ درجه سانتیگراد و با کاهش هزینه تولید در مقیاس صنعتی تولید می شود.
رستمی می گوید: این روش و شیر تولیدی آن مطابق با استانداردهای جهانی است و آزمایشگاه سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت شیر تولیدی از این پروسه را مورد تایید قرارداده است.
وی اشاره کرد: توسعه این روش تولید شیر سبب کاهش هزینه های دور ریز شیر و ذخیره سازی منابع مالی در حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال برای شرکت های تولید کننده شیر می شود که خود این امر سبب کاهش قیمت شیر در حدود ۱۷ درصد برای مصرف کنندگان خواهد شد.
وی اظهار داشت: این پروژه از طرف یک شرکت فعال در صنایع لبنی در قالب یکی از پروژه های دانش بنیان سازی و توسعه فناوری در کشور با همکاری دانشگاه تربیت مدرس انجام شد.
بر اساس اعلام دانشگاه تربیت مدرس، پروسه تولید فرآورده های لبنیات برای بیماران آلزایمری نیز یکی دیگر از طرح های مشترک این گروه صنعتی با اساتید و متخصصین این دانشگاه است.
این پروژه با مدیریت دکتر حمیدرضا مومنی (عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر - گروه کنترل)، دکتر محمد رستمی (مدیر پروژه های آزمایشگاه فناوریهای پیشرفته شبیه ساز- دانشکده برق و کامپیوتر - گروه کنترل) و با همکاری تعدادی از فارغ التحصیلان و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه در قالب قراردادی پژوهشی فی درخلال معاونت پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس و یک شرکت فعال در صنایع لبنی انجام شد.
منبع: تجهیزات جانبی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب