كمبود تراشه از خودرو به تلفن هوشمند می رسد
مدیران صنعتی و یک اقتصاددان پیش بینی کردند کمبود نیمه رسانا که در سطح جهانی فراگیر شده، ممکنست در سال 2022 هم ادامه پیدا کند و از مجموعه ای از دستگاهها و تجهیزات صنعتی به تلفنهای هوشمند برسد.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، آیریس پنگ، اقتصاددان ارشد "آی ان جی گریتر چاینا" در مجمع بازارهای جهانی به رویترز اظهار داشت: بخش خودروسازی امسال بیشترین لطمه را از کمبود تراشه متحمل شد اما تامین در این بخش ممکنست بزودی بهبود پیدا کند چونکه چین قسمتی از تقاضای تولید که تایوان قادر به پاسخگویی نبوده است را به دست گرفته است.
وی در ادامه اضافه کرد: شرکتهای نیمه رسانای تایوانی تولید در چین را افزایش داده اند برای اینکه خاموشی ها و ادامه تدابیر فاصله گذاری اجتماعی، تولید کارخانه ای و کارهای بندری در تایوان را مختل کرده است. چین از نظر تولید ناخالص داخلی از کمبود تراشه پنج درصد سود می برد برای اینکه شرکتهای نیمه رسانای تایوانی ساخت کارخانه های بزرگ در سرزمین اصلی چین را برنامه ریزی کرده اند. پنگ پیش بینی نمود در مرحله بعد، احیانا سازندگان تلفن هوشمند با کمبود تراشه و اختلال تولید روبرو می شوند.
شرکتها در صنایع مختلف جهانی درباره ادامه مشکلات برای تامین تراشه های مورد نیازشان هشدار داده اند. شرکت ASML که یکی از بزرگترین تامین کنندگان برای تولیدکنندگان نیمه رسانا در جهان است، هفته گذشته دورنمای فروش خودرا بالا برد برای اینکه غولهای تراشه سازی مانند شرکتهای TSMC و اینتل به افزایش تولید شتافته اند.
آدام خان، موسس شرکت آخان سمیکانداکتور اظهار داشت: کمبود گسترده تراشه ممکنست تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ ادامه پیدا کند. اندرو فلدمن، مدیرعامل استارتاپ تراشه سربراس سیستم هم دیدگاه مشابهی داشت و اظهار نمود: فروشندگان مدت زمان انتظار برای عرضه تراشه ها و قطعات جدید را ۳۲ هفته اعلام نموده اند.
به گفته پنگ، حتی ماینرهای رمزارز به دنبال راههایی برای بازیافت تراشه های استفاده شده هستند که نشان میدهد کمبود به این زودی برطرف نمی گردد.
تقاضا بالاتر برای تراشه ها ناشی از افزایش یکباره خرید تلفنهای هوشمند و سایر محصولات الکترونیکی برای تامین نیازهای دورکاری و آموزش الکترونیکی در دوران همه گیری کووید ۱۹ بوده است و انتظار می رود موجب تشویق سرمایه گذاری در این بخش شود.
دن هاچسون، مدیرعامل شرکت VLSI Research اظهار داشت: صنعت تراشه با تقاضای قوی برای محصولات الکترونیکی، می تواند بین ۲۱ تا ۲۵ درصد در سال ۲۰۲۱ رشد کند. شاخص "اس ئی سمیکانداکتور فیلادلفیا" امسال با ۱۶ درصد رشد از شاخص فناوری نزدک کامپوزیت با ۱۳ درصد رشد پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش رویترز، کارلوس تاوارس، مدیرعامل شرکت استلانتیس چهارشنبه گذشته پیش بینی نمود کمبود جهانی تراشه که موجب محدود شدن تولید خودرو شده، ممکنست در سال میلادی آینده هم ادامه پیدا کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب