در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد

بهره برداری از فاز دوم مرکز یکپارچه سازی پیشرانش فضایی سه شهید

بهره برداری از فاز دوم مرکز یکپارچه سازی پیشرانش فضایی سه شهید

تجهیزات جانبی: فاز دوم مرکز یکپارچه سازی پیشرانش فضایی سه شهید پژوهشگاه فضایی ایران با هدف جوشکاری دقیق سازه های پیشرفته فضایی راه اندازی شد و به بهره برداری رسید.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، دکتر حسین صمیمی، رییس پژوهشگاه فضایی ایران، ضمن اعلام خبر فوق و با اشاره به اینکه در این فاز، "واحد جوشکاری سازه های فضایی"، شامل واحد جوشکاری و سالن اپراتوری و مانیتورینگ، آماده بهره برداری شد، اظهار نمود: گسترش زیرساخت های آزمایشگاهی از مولفه های اصلی شتابدهی کارهای فضایی در کشور است. جوشکاری سازه های فضایی نیز به سبب اهمیت ماموریت محموله ها و حامل های فضایی و همین طور هزینه بالای این سازه ها، از اهمیت بسیار بالایی برخوردارست. برای اینکه شکست ماموریت های فضایی در خیلی از مواقع به سبب معایب جوشکاری است.

وی ادامه داد: روش های جوشکاری و محیط جوشکاری در رسیدن به یک اتصال جوش بی عیب، نقش به سزایی دارد. در یک آزمایشگاه جوشکاری سازه های فضایی، ایجاد یک محیط تمیز عاری از براده های فلزات مضر، گرد و غبار، رطوبت و مواد آلی روغنی برای حوضچه مذاب بسیار حائز اهمیت می باشد. همین طور استفاده از میز جوشکاری کامپیوتری بمنظور تکرارپذیری شرایط جوش در رسیدن به اتصال جوش باکیفیت، ضروری می باشد. از ین جهت، در مرکز جوش سازه های فضایی پژوهشکده سامانه های حمل و نقل فضایی تلاش شده است، تمامی این موارد کلیدی لحاظ شود و تمامی کارهای صورت گرفته در این مرکز، با رعایت الزامات و ملاحظات ایمنی انجام شده است.

رییس پژوهشگاه فضایی ایران همین طور اشاره کرد: با ایجاد این زیرساخت مهم، کمک شایانی به فراهم شدن زیرساخت لازم برای جوشکاری ایده آل انواع آلیاژهای مورد استفاده در سازه های فضایی مانند آلیاژهای تیتانیوم (مخازن سوخت جامد و مایع)، سوپر آلیاژ پایه کبالت و نیکل (بدنه های تراستر تک مولفه)، آلیاژهای پلاتین و نیوبیوم (بدنه های تراستر دو مولفه) و فولادهای زنگ نزن (مخازن سوخت مایع) در کلاس استاندارد فضایی می شود.

به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، مرکز جوش سازه های فضایی با در اختیار داشتن میز کامپیوتری جوشکاری، میز مونتاژ مهندسی، میز متحرک افقی، دستگاه های جوشکاری قوس تنگستن با گاز خنثی (گام الکتریک) و دستگاه جوشکاری قوس پلاسما (EWM) و نیروی مهندسی خبره، سهم به سزایی در رسیدن به اهداف طولانی مدت ساخت سازه های فضایی دارد و با بهره برداری از این مرکز، امکان جوشکاری دقیق سازه های پیشرفته فضایی فراهم شده و این مرکز جزء معدود مراکز دارای این توانایی خاص در کشور است.




منبع:

1400/06/16
11:15:17
5.0 / 5
702
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403