نایب رئیس كمیسیون معادن اتاق ایران:

بخش معدن به سرمایه گذاری ۵۰ تا ۷۰ میلیارد دلاری نیاز دارد

بخش معدن به سرمایه گذاری ۵۰ تا ۷۰ میلیارد دلاری نیاز دارد

نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: بازگشت بخش معدن و صنایع معدنی کشور به شرایط نرمال در بخش های مختلف اکتشاف، استخراج و ماشین آلات و جبران عقب ماندگی ها نیازمند سرمایه گذاری 50 تا 75 میلیارد دلاری است.


«مهرداد اکبریان» امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباب سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی، اضافه کرد: بخش معدن در سالهای قبل نتوانسته آن طور که باید و شاید اعتماد لازم را در سرمایه گذاران جلب کند؛ قسمتی از این مساله به سبب تحریم ها و موانع صادراتی و بخش دیگر به سبب تغییر قوانین و بخشنامه ها در داخل اتفاق افتاده است. این مسائل در نهایت سبب شده تا سرمایه گذاری کمتر از آنچه باید در این بخش به وقوع بپیوندد.
وی بیان داشت: این مساله در سالهای قبل انباشت شده و الان برای جبران مافات و بازگشت به شرایط عادی نیازمند حجم کلانی از سرمایه گذاری در بخش معدن هستیم، بطوریکه کارشناسان ارقام ۵۰ تا ۷۵ میلیارد دلار را برای سرمایه گذاری در بخش معدن عنوان می کنند تا معادن ما به شرایط نرمال از نظر اکتشاف، استخراج، ماشین آلات و صنایع معدنی بازگردند.
اکبریان افزود: تامین این رقم نه از طرف دولت و نه بخش خصوصی و در کوتاه مدت قابل دستیابی نیست و به نظر نمی رسد دولت نیز چنین برنامه ای را برای بخش معدن در کوتاه مدت دیده باشد.
وی اشاره کرد: با اهمیت ترین موضوع در اولویت بندی این سرمایه گذاری ها در مقوله اکتشافات است، بطوریکه باید از میزان ذخایر کشور برای یک دوره حداقل ۲۰ ساله آگاهی داشته باشیم تا قادر به برنامه ریزی در این بخش باشیم. در این راستا نیازمند یک آمایش ملی هستیم.
لزوم نوسازی ناوگان فرسوده ماشین آلات معدنی
نایب رییس کمیسیون معادن اتاق ایران، اولویت دوم سرمایه گذاری ها را تامین ماشین آلات روز و نوسازی ناوگان فرسوده قدیمی و پُراستهلاک ماشین آلات معدنی کشور عنوان و اشاره کرد: دراین زمینه نیاز است تا دولت پای کار آمده یا شرکت های بزرگ به انجام کار بپردازند.
وی اشاره کرد: اهمیت این مساله آن قدر است که دولت و شرکتها نباید به سود تجاری این مساله فکر کنند، بلکه حتی باید بتوان این ماشین آلات را به قیمت تمام شده وارد کشور کرده و به نوسازی ناوگان قدیمی معدنکاری بپردازند.
اکبریان در ادامه با اشاره به اهمیت صنایع معدنی و ارزش افزوده بالایی که از فعالیت ها در این بخش حاصل می شود، اظهار داشت: در این بخش نیاز است تا ضمن فاصله گرفتن از هرگونه خام فروشی، استفاده از باطله ها و سایر عناصر موجود در کانی های باطله ها را در اسرع وقت در دستور کار قرار دهیم و این ها خلاهایی است که در بخش صنایع معدنی کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: در سالهای قبل شاهد بودیم بانکها در موضوع سرمایه گذاری عملکرد مناسبی نداشته و حرکت تاثیرگذاری انجام نداده اند، همین طور به سبب تحریم ها شرکت های خارجی از ایران خارج شده و فعالیتی ندارند.
تشکیل کنسرسیوم های معدنی
رئیس انجمن سنگ آهن ایران بیان داشت: در وضعیت فعلی تنها راه حل این است که شرکت های بزرگ را مجاب به تشکیل کنسرسیوم هایی با حضور شرکت های کوچک و متوسط نماییم، بدین سان جمع شدن سرمایه های آنها سبب رونق شرکت های همین طور شرکت های کوچک و متوسط خواهد شد که اطمینان خاطر شرکت های بزرگ از تامین مواد اولیه و همین طور ایجاد صرفه مقیاس برای واحدهای کوچک را به دنبال خواهد داشت.
وی اشاره کرد: صرف ورود خارجی ها به بخش معدن ما مطلوب نمی باشد، بلکه برنامه مدون و دقیقی نیاز دارد، برای اینکه نمی خواهیم معادن ما در اختیار خودمان نباشد.
اکبریان بیان داشت: دولت باید با همکاری تشکل ها و بخش خصوصی به طراحی الگوهای درست دراین زمینه اقدام نماید.
وی تصریح کرد: در سالهای قبل سرمایه گذاری خارجی زیادی روانه بخش معدن کشور چین شد، اما هیچ یک از معادن و صنایع معدنی آنها بطور ۱۰۰ درصد در اختیار آمریکایی ها و اروپایی ها قرار نگرفت و ما نیز باید به همین ترتیب عمل نماییم.
به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از خبرگزاری ایرنا، کارشناسان مجموع سرمایه گذاری انجام شده در بخش معدن و صنایع معدنی از شروع معدن کاری در ایران تا به امروز را حدود ۵۰ میلیارد دلار عنوان می کنند.
نگاهی به وضعیت تولید و اشتغال در بخش معدن و صنایع معدنی کشور حاکی است: این میزان سرمایه گذاری تا حالا اشتغال بسیار زیادی به وجود آورده و تولید و صادرات زیادی را به همراه داشته است.
ایران دارای ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همین طور دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره ­ای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار می رود به بالای ۱۰۰ میلیارد تن برسد. بدین جهت بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه­ های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می آید.
سه شنبه هفته گذشته (۱۱ آبان ماه) دهمین نمایشگاه بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی (ماینکس ۲۰۲۱) با شرکت ۳۵ شرکت خارجی در محل مصلای امام خمینی(ره) تهران شروع به کار کرد.
این دوره از نمایشگاه با مشارکت ۲۱۵ شرکت داخلی و ۳۵ شرکت خارجی از ۲۲ کشور همچون ایتالیا، ژاپن، آلمان، هلند، چین، روسیه و ترکیه از ۱۱ تا ۱۳ آبان ماه انجام شد که فرصتی برای گردهمایی متخصصان و سرمایه گذاران بود تا ضمن معرفی پتانسیل ها و توانمندی های خود، زمینه سرمایه گذاری لازم را در این عرصه ها فراهم آورند.

۱۳۵۲

1400/08/20
17:03:05
5.0 / 5
725
تگهای خبر: بین المللی , شركت , طراحی , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403