اختتام نگران کننده یک رویداد

اختتام نگران کننده یک رویداد

تا شروع دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران چیزی نمانده است و با این وجود، نمایشگاه مجازی کتاب استان آذربایجان غربی با احوالی نگران کننده به انتها می رسد؛ نگرانی ای که البته بررسی ها می گویند که چندان هم دور از انتظار نیست.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، در ایام اخیر بستر فضای مجازی میزبان هفدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی بود؛ رویدادی که هر چند در ایام پایانی تمدید هم شد اما انگار انتظارات را چندان که باید برآورده نکرده است.
علیرضا نوروزی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در روز دوشنبه (۱۹ دی ماه) در مراسم پایانی این رویداد در حالی از فروش ۴ هزار و ۵۳۸ جلد کتاب آگاهی داد که بگفته او، این میزان فروش نسبت به جمعیت ۳ میلیونی استان «بسیار پایین» است.
نگاه از زاویه ای دیگر به ماجرا، حتی اوضاع را از این هم نگران کننده تر نمایش می دهد؛ تعداد سفارش های نمایشگاه مجازی کتاب استان آذربایجان غربی حتی به تعداد ناشران حاضر در این رویداد مجازی هم نرسیدند. در این نمایشگاه ۱۰روزه ۹۷۵ ناشر از سراسر کشور و ۲۲ ناشر از استان و ۱۰۰ ناشر خارجی حضور داشتند اما در مجموع تنها ۷۸۰ سفارش خرید کتاب به ثبت رسید.


با این وجود، بررسی چند نکته در ذیل این نگرانی جای دارد.
نخست اینکه برمبنای نسبت تعداد کتابفروشی های هر استان به میزان جمعیت آن (این موضوع قبل تر بصورت مفصل در گزارشی با عنوان «بازماندگانی در شهر» بررسی شد) آذربایجان غربی از استان هایی است که به نسبت جمعیت ساکن، تعداد قابل توجهی کتابفروشی ندارد؛ از همین رو شاید اساسا نباید منتظر آمار خوبی از خرید کتاب از طرف شهروندان این استان بود. و به بیانی دیگر، اگر انتظار می رود مردم این استان تمایل بیشتری به خرید کتاب نشان دهند، تماس و اصطکاک بیشتری نیز با این کالای فرهنگی باید وجود داشته باشد. هرچند ازسویی شاید خلاف این دیدگاه هم صادق باشد؛ به این معنا که برای استانی با تعداد پایین کتابفروشی اتفاقا انتظار استقبال بیشتری از نمایشگاه کتاب برود.
نسبت تعداد کتابفروشی های هر استان به میزان جمعیت آن

1400/10/21
15:50:38
5.0 / 5
987
تگهای خبر: فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403