لنزهایی که از بروز بیماری های چشمی جلوگیری می کنند

لنزهایی که از بروز بیماری های چشمی جلوگیری می کنند

به گزارش تجهیزات جانبی، لنزهای جدیدی که در «دانشگاه خلیفه» ساخته شده اند، می توانند رنگ خویش را در واکنش به تغییرات دما و تابش اشعه فرابنفش عوض کنند و مانعی برای بروز بیماری های چشمی باشند.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا و به نقل از یورک الرت، افزایش جهانی بیماری های چشمی که عموما به علت تشخیص و نظارت ناکافی بر چشم است، بر احتیاج به روش های درمانی بهتر تاکید می کند. پیشرفت های پیشگام در ابداع کردن لنزهای درمانی و تشخیصی، امیدی را برای درمان این بیماری ها بوجود آورده اند.
آب مروارید که عدسی چشم را کدر می کند، یک نمونه بارز از بیماری های چشمی است که ۹۴ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد و سالانه به ۱۰ میلیون مورد جراحی منجر می شود. یک عامل مهم در افزایش آب مروارید و سایر بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و برف کوری، قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه فرابنفش است.
گروهی از پژوهشگران «دانشگاه خلیفه»(Khalifa University) در ابوظبی، لنزهای پیشرفته ای را برای حفاظت از چشم در مقابل اشعه فرابنفش ابداع نموده اند. پروفسور «حیدر بات»(Haider Butt) استاد دانشگاه خلیفه و «احمد صالح»(Ahmed Salih) دانشجوی مقطع دکتری این دانشگاه، لنزها را با استفاده از مواد هوشمند مانند پودرهای فتوکرومیک و ترموکرومیک ابداع کردند. این لنزها بسته به حالت های فعال یا غیرفعال خود، خصوصیت های نوری منحصربه فردی دارند.
پودرهای فتوکرومیک در واکنش به اشعه فرابنفش، ساختار خویش را تغییر می دهند. این در شرایطی است که پودرهای ترموکرومیک به تغییرات دما واکنش نشان می دهند. هنگامی که این پودرها با لنزها ادغام می شوند، می توانند یک چاره ساده تر و مقرون به صرفه تر را برای مدیریت و احیانا پیشگیری کردن از طیف گسترده ای از بیماری های چشمی عرضه کنند.
این لنزها در معرض نور معمولی، به صورت موثر حدود ۴۵ درصد از اشعه فرابنفش و ۲۰ درصد از نور آبی را مسدود می کنند. هنگامی که لنزها در معرض اشعه فرابنفش قرار می گیرند، در لحظه تیره می شوند و مقداری از نور مرئی را جذب می کنند. سرعت و شدت این فرایند برپایه ماده فتوکرومیک مورد استفاده متفاوت می باشد.
استفاده کردن از پودرهای متفاوت ترموکرومیک و فتوکرومیک، امکان سفارشی سازی کردن لنز مخصوص هر کاربر را فراهم می آورد و به کاربران امکان می دهد تا لنزها را برپایه نیازهای منحصربه فرد خود انتخاب کنند. بعنوان مثال، لنزهای آبی به سرعت واکنش نشان می دهند و ۹۵ درصد از رنگ آنها کمتر از پنج ثانیه بعد از قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش تغییر می کند. لنزهای صورتی، رنگ خویش را بیشتر نگه می دارند اما بیشتر از ۳۰ ثانیه طول می کشد تا شفافیت پیدا کنند.
اشعه فرابنفش تنها عامل اثرگذار بر سلامتی چشم نیست. نوسان دمای سطح چشم که معمولاً بین ۳۱ تا ۳۷ درجه سلسیوس است، مشکلاتی مانند خشکی چشم، آب سیاه و رتینوپاتی دیابتی را به همراه دارد. این امر سبب شده است که علاقه زیادی به بررسی دمای چشم با استفاده از لنزهای پیشرفته جلب شود. لنزهای گروه پژوهشی دانشگاه خلیفه، حساس به دما و چندمنظوره هستند و تغییرات نوری را در شرایط بروز بیماری نشان می دهند. آنها در فضای باز به علت وجود اشعه فرابنفش نور خورشید، تیره می شوند و به تغییرات دما واکنش نشان می دهند.
لنزهای چندمنظوره این گروه پژوهشی، قابلیت های چشم گیر فیلتر کردن اشعه فرابنفش و نور آبی را در کنار واکنش به دما با تغییر رنگ به نمایش می گذارند. آنها آماده هستند تا هم بعنوان تجهیزات درمانی و هم بعنوان تجهیزات تشخیصی عمل کنند. با افزایش شیوع بیماری های چشمی، استفاده نوآورانه از مواد هوشمند در لنزها می تواند یک نقش اساسی را در محافظت از بینایی ما داشته باشد.
این پژوهش در مجله «Light Science & Applications» به چاپ رسید.



1402/09/08
09:19:32
5.0 / 5
471
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403