تحولی در بسته بندی مواد غذایی با توسعه ماده ای جدید

تحولی در بسته بندی مواد غذایی با توسعه ماده ای جدید

تجهیزات جانبی: با همکاری یک استارت آپ و دانشگاه نورث وسترن، پژوهشگران از توسعه ماده ای جدید برای بسته بندی های مقاوم به آب و روغن خبر دادند.


به گزارش تجهیزات جانبی به نقل از ایسنا، در قدمی مهم به طرف حذف مواد شیمیایی خطرناک از زنجیره تامین صنایع غذایی، محققان دانشگاه نورث وسترن (Northwestern University) موفق به توسعه ماده ای جدید مبتنی بر اکسید گرافن شده اند که می تواند به عنوان جایگزینی ایمن، پایدار و مقرون به صرفه برای مواد سمی موسوم به PFAS و پلاستیک های مقاوم در بسته بندی های غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
طبق اعلام این تیم تحقیقاتی، این ماده نوآورانه که حال با نام تجاری «GO-Eco» و بوسیله استارت آپی وابسته به شرکت چانگ رباتیکس (Chang Robotics) درحال تجاری سازی است، هنگامی که بر بسته بندی های کاغذی مواد غذایی و نوشیدنی ها اعمال می شود، نه فقط مقاومت بالایی در مقابل نفوذ آب و روغن از خود نشان می دهد، بلکه استواری کلی محصول را نیز بطور شایان توجهی می افزاید. این خاصیت می تواند به مفهوم آخر عمر ظروف کاغذی ضعیف و بسته بندی های خیسی باشد که همیشه مورد انتقاد مصرف کنندگان قرار داشته اند.
خاصیت مهم دیگر این ماده، قابلیت بازیافت و کمپوست پذیری کامل آن بعد از استفاده است. بگفته پژوهشگران، این خاصیت ها بسته بندی های مبتنی بر اکسید گرافن را به چاره ای واقعی و پایدار برای صنعت بسته بندی مبدل می کند.
تیموتی وی (Timothy Wei)، یکی از توسعه دهندگان این فناوری و استاد مهندسی مکانیک دانشگاه نورث وسترن، در این زمینه اظهار داشت: این تنها یک نوآوری در عرصه مواد نیست، بلکه چاره ای آماده برای ورود به بازار است. ما از اینکه GO-Eco را از لابراتوار به خط تولید می بریم، هیجان زده ایم. این فناوری می تواند کل صنعت بسته بندی غذایی را متحول کند.
این محصول در همکاری نزدیک میان تیم وی و سون بینه نگوین (SonBinh Nguyen)، استاد شیمی و متخصص اکسید گرافن در کالج واینبرگ دانشگاه نورث وسترن، توسعه یافته است. نگوین قبل از این مقالات مختلفی در حوزه تولید و مشخصه یابی اکسید گرافن منتشر نموده بود. با تأکید بر پژوهش های چند دهه ای این دو استاد، آنها موفق به توسعه فرایندی انحصاری شدند که به کمک آن می توان ورق های اتمی کربن اکسید شده را برای افزایش خواص سدکنندگی و استواری در محصولات کاغذی و مقوایی به کار گرفت.
این تیم، ماده جدید را بر روی انواع مختلفی از نمونه های اولیه بسته بندی شامل جعبه های مقوایی، کیسه های پلاستیکی میوه و سبزی و ظروف یکبار مصرف نظیر لیوان، نی و بشقاب آزمایش کرده اند. نتایج این آزمایش ها نشان داد که استفاده از این پوشش، مقاومت مواد را در مقابل رطوبت، روغن و چربی بطور محسوسی افزایش داده و هم زمان استواری ساختاری آنها را نیز بهبود می بخشد.
آزمایش های صنعتی این فناوری در مرکز پایلوت کاغذ دانشگاه ایالتی «وست میشیگان» (Western Michigan University) انجام شد. این آزمایش ها تأیید کردند که افزودن مقادیر کمی از اکسید گرافن، میزان استواری و مقاومت در مقابل نفوذ را بین ۳۰ تا ۵۰ درصد نسبت به محصولات تجاری فعلی می افزاید. نکته قابل توجه آنکه هزینه غائی این پوشش با محصولات رایج بازار برابر یا حتی پایین تر است.
شرکت GO-Eco با دریافت حمایت مالی از یک تولیدکننده بزرگ ظروف یکبار مصرف، درحال گذر از مرحله آزمایشگاهی به مرحله صنعتی است و الان بدنبال دریافت تأییدیه های سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای تماس مستقیم با مواد غذایی و همین طور گواهی های مربوط به بازیافت پذیری و زیست تخریب پذیری این ماده است.
حق مالکیت فکری این فناوری گرافن محور بصورت انحصاری در اختیار دانشگاه نورث وسترن و شرکت چانگ رباتیکس قرار دارد. همین طور نگوین و دانشگاه در سهام این شرکت نوپا شریک هستند.
به نقل از ستاد نانو، در کنار این موفقیت، کوشش های جهانی برای حذف PFAS نیز بازهم ادامه دارد؛ همچون پژوهش های اخیر دانشگاه «موناش» (Monash University) و دانشگاه ایالتی «پنسیلوانیا» (Penn State) که با همکاری شرکت NematiQ موفق به توسعه غشایی شدند که می تواند مولکول های ریز PFAS را از آب حذف کند. همین طور در آوریل ۲۰۲۵، دانشگاه رایس (Rice University) و مرکز تحقیقات ارتش آمریکا نیز روش تازه ای برای حذف و نابودی PFAS ارائه دادند که پسماند را به گرافن مبدل می کند.


1404/03/22
11:25:47
5.0 / 5
160
تگهای خبر: پژوهشگران , دانشگاه , ربات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
لینک دوستان تجهیزات جانبی
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1404