رییس سازمان هواشناسی:
شرایط برای حریق در تابستان امسال بسیار مساعد است
به گزارش تجهیزات جانبی رئیس سازمان هواشناسی كشوربا اشاره به افزایش دما و كاهش بارش در ماه های آینده، اظهار داشت: هرچه به سمت فصل گرم تر می رویم با خشك شدن علف ها، كاهش رطوبت و گرم شدن هوا، شرایط برای ایجاد حریق بسیار مساعد می شود.
به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، «سحر تاجبخش مسلمان» در نشست خبری که روز یکشنبه ۱۸ خردادماه در محل این سازمان برگزار شد، بارش های سال زراعی جاری در کشور را قابل توجه خواند و اظهار داشت: از شروع سال زراعی جاری تاکنون، بارش های چشمگیری در کشور اتفاق افتاده است؛ هر چند که مقدار بارش ها به اندازه سال قبل نیست اما همچنان میزان بارش ها در کشور بالاتر از مقادیر معمول است.
وی با اشاره به اینکه، مجموع بارش های کشور نسبت به سال قبل هشت درصد پایین تر اما نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳۰ درصد بیشتر بوده است، اظهار داشت: با بارش های خوبی که در کشور شاهد بوده ایم، رشد علفزارها به خصوص در مناطق کوهستانی تقویت شده است و هرچه به سمت فصل گرم تر می رویم با خشک شدن این علف ها، کاهش رطوبت و گرم شدن هوا، شرایط برای ایجاد حریق بسیار مساعد می شود. این حریق ها می تواند عامل انسانی یا طبیعی داشته باشد و لازم است کسانی که پا به این مناطق می گذارند، نسبت به حضور در طبیعت، حساسیت بیشتری داشته باشند؛ برای اینکه شرایط جوی در این مناطق برای ایجاد حریق، بسیار مهیا خواهد بود و احتمال گستردگی این حریق نیز بالا است.
تاج بخش با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری که بخش اعظم بارش های آن اتفاق افتاده است، تامین منابع آبی مورد نیاز بوسیله بارش به خوبی انجام شده است، اضافه کرد: ما در سال زراعی جاری باتوجه به شروع بحران کرونا به خصوص در ماه های اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ بیشترین بارش های سیل آسا را تجربه کردیم و شرایط سخت و سنگینی را پشت سر گذاشتیم. باتوجه به همه گیری بیماری کرونا در کشور و دستورالعمل هایی که موظف به اجرای آنها بودیم، مجبور شدیم، یک سوم از نیروهای سازمان هواشناسی را باتوجه به قوانین و مقررات به دورکاری ببریم؛ اما عملیات سازمان هواشناسی ۲۴ ساعته است و از حجم فعالیت هایمان در طول این مدت کم نشد.
رییس سازمان هواشناسی، عنوان کرد: در دو ماه پر بارش کشور یعنی ماه های اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ در طول حدود ۶۰ روز ما بیش از ۸۰ رخداد سیلاب را در کشور ثبت کردیم که به مدلول وقوع روزانه یک سیلاب در طول این مدت است. ما در بخش های پایش، پیش بینی و سایر بخش های زیرساختی کشور در طول این مدت مدیریت خوبی داشتیم و پیش بینی هایی که امسال صادر کردیم، پیش بینی های خوبی بود؛ هرچند در بعضی موارد نیز مشکلاتی وجود داشت که اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: در بارش هایی که صورت گرفت خیلی از استان های ما بارش های شایان توجه را تجربه کردند. در هرمزگان در تمام ایستگاه های هواشناسی، افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی بارش ها را ثبت کردیم. در سیستان و بلوچستان در تمام ایستگاه ها بارش بالای ۵۰ درصد از میانگین بلندمدت به ثبت رسید. در جنوب کرمان در شهرستان های کهنوج و قلعه گنج نیز بارش های بالای ۱۵۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت ثبت گردید. همین طور در بخش های مرکزی همچون استان های تهران، البرز و شرق سمنان نیز بارش، شایان توجه بود. بعنوان مثال در ایستگاه مهرآباد تهران، بیش از ۶۰ درصد بارش بالای نرمال را با دوره بازگشت تقریباً ۶۹ ساله به ثبت رسانده ایم؛ به این معنا که هر ۶۹ سال یک دفعه این اتفاق می تواند رخ دهد. همین طور برای شهرستان گرمسار در شرق استان سمنان، بارش بیش از ۴۳ درصد بالاتر از نرمال با دوره بازگشت ۸۱ سال را به ثبت رساندیم. در ایستگاه زهک استان سیستان و بلوچستان نیز بارش ۱۹۲ درصد بالاتر از میانگین ثبت گردید و در چابهار بارش ۱۹۰ درصد بالای نرمال را داشتیم که شایان توجه است.
رخداد فرآیندهای حدی در کشور نشانگر تغییر اقلیم
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه، رخداد فرآیندهای حدی در کشور، تغییر اقلیم را به وضوح نشان می دهد، اشاره کرد: ما موظفیم باتوجه به قوانین بالادستی همچون قانون مدیریت بحران که وظایف سنگینی را به عهده ما گذاشته است، پایش و پیش بینی شرایط جوی را به به بهترین نحو ممکن انجام دهیم.
ثبت بیشترین بارش ها در استان گیلان، بیشترین کاهش در کهگیلویه و بویراحمد
وی، اظهار داشت: در مجموع بیشترین بارش ها در سال زراعی جاری با ۸۲۰ میلیمتر در استان گیلان به ثبت رسیده است و بعد از آن استان های مازندران و لرستان به ترتیب با ۶۸۰ و ۵۸۰ میلی متر قرار دارند. پایین ترین میزان بارندگی نیز در استان های یزد، خراسان جنوبی و اصفهان با ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلی متر گزارش شده است. در استان های غربی کشور عمدتاً در بخش های زاگرس میانی همچون استان های، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه، متاسفانه بارش کمتر از نرمال بوده است. بیشترین کاهش بارندگی را در استان کهگیلویه و بویراحمد داشته ایم. میانگین بارش ها در این استان بطور معمول، هزار و ۵۰ میلی متر است که امسال تابحال ۲۰ درصد کمتر از این مقدار به ثبت رسیده و بدین سبب همچنان در این مناطق خشکسالی حاکم است.
منبع: تجهیزات جانبی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب