به همت دولت های یازدهم و دوازدهم انجام شد:

رونق اقتصاد دیجیتال در روستاها با توسعه زیرساخت های ارتباطی

رونق اقتصاد دیجیتال در روستاها با توسعه زیرساخت های ارتباطی

تجهیزات جانبی: اتصال 90 درصد روستاهای كشور به اینترنت و شبكه ملی اطلاعات در دولت تدبیر و امید موجب تحقق «اقتصاد دیجیتال» در روستاها شد بطوریكه روستاییان حالا می توانند چرخه معیوب واسطه ها را حذف و محصولات كشاورزی، باغداری و صنایع دستی خودرا بی واسطه در اختیار مصرف كنندگان قرار دهند.


به گزارش روز شنبه ایرنا، آخرین آمار اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات عدد ۳۵هزار و ۵۱۹ روستا (حدود ۹۰ درصد) را نشان میدهد عددی که حدودا هشت سال قبل معادل صفر بود. توسعه زیرساخت ارتباطی روستاها و اتصال آنها به شبکه پهن باند در دولت تدبیر و امید سبب حذف واسطه های اقتصادی و بهره مندی از حق آموزش مجازی در روستاهای کشور شده است.
رئیس جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، به مساله توسعه زیرساخت ها تاکید کرد. روحانی با تاکید بر اینکه دولت الکترونیک باید اجرا و تکمیل شود، اظهار داشت: زیرساخت های دیجیتال در کشور را باید توسعه دهیم تا بواسطه این، اقتصاد، آموزش و دیگر بخش های امکان پذیر در زندگی مردم دیجیتالی شود.
رئیس جمهوری، توسعه کارهای کشور بر اساس زیرساخت دیجیتال را وظیفه دوم دولت بیان کرد و اضافه کرد: برای این کار قدم های بلندی در زمینه آموزش فرزندان، جامعه و دانشگاه ها، آموزش های عمومی و ارتباطات میان مردم باید برداشته شود، امسال سرمایه گذاری ویژه ای برای استقرار دولت الکترونیک و همین طور برای ارتباطات جامعه و مردم در قالب ارتباطات دیجیتالی مهیا کردیم و دنبال می نماییم.
دسترسی ۹۰ درصدی روستاها
ارتباطات در جامعه امروز نقش اساسی ایفا می کند. وزارت ارتباطات کوشیده است با توجه حداکثری به ارتباطات روستایی و مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، بستری را فراهم آورد که تمام جامعه روستایی کشور به ارتباطات مناسب و با کیفیت دسترسی داشته باشند. کاهش قابل توجه تعداد روستاهای فاقد ارتباط در سالیان گذشته گویای این مساله است.
در سال ۹۶ و زمان اختتام دولت یازدهم بیش از ۱۸ هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. وضعیت فعلی نشان میدهد ۳۵ هزار و ۵۱۹ روستا (۹۰درصد) به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند.
دسترسی به پوشش تلفن همراه در آغاز دولت یازدهم برای چهار هزار و ۵۰۰ روستا فراهم بود که در سال ۹۶ به ۱۵ هزار روستا رسید و الان ساکنان ۳۷ هزار و ۴۹۲ روستا به پوشش تلفن همراه دسترسی دارند. این آمار نشان دهنده دسترسی ۹۵ درصدی است.
دسترسی به تلفن ثابت اما در آغاز دولت یازدهم وضعیت بدی نداشت. در سال ۹۲ اتصال تلفن ثابت در ۳۰ هزار روستا برقرار بود، در سال ۹۶ این عدد به ۳۱ هزار و ۲۶۳ روستا رسید و الان این عدد ۳۱ هزار و ۵۹۷ روستا (۸۰درصد) است.

اقتصاد دیجیتال در روستاها
درگذشته روستاییان نمی توانستند بدون واسطه محصول، خدمت و کالای خودرا به دیگران ارائه کنند، اما دسترسی به پهن باند و اینترنت شرایطی را فراهم نموده تا روستاییان فعال در حوزه کشاورزی، باغداری، صنایع دستی و گردشگری بتوانند محصولات خودرا بی واسطه در اختیار مصرف کننده قرار دهند و چرخه معیوب واسطه ها حذف شوند. این ارزش افزوده مناسبی برای روستاییان است. بهداشت الکترونیک، کشاورزی الکترونیک، آموزش، بانکداری و خرده بانکداری الکترونیک همگی مسائلی هستند که بواسطه دسترسی روستا به پهن باند فراهم گشته است. این کار عدالت منطقه ای و عدالت اجتماعی را برای روستاییان به ارمغان می آورد تا هر امکانی که در شهر وجود دارد، در روستا نیز برقرار شود.

اتصال روزانه ۲۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات
میانگین روزانه روستاهای متصل شده به شبکه ملی اطلاعات در دولت دوازدهم، ۲۰ روستا در روز بوده است. طبق ماده ۶۷ برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات مکلف شد در توسعه زیرساخت خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی سرمایه گذاری کنند. به شکلی که امکان ارائه چهار خدمت الکترونیکی اصلی دولت (سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی) در ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور امکان پذیر شود.
علاوه بر این چهار خدمت، اتصال به شبکه ملی اطلاعات می تواند موجب شکوفایی اقتصادی، برقراری عدالت اجتماعی، کاهش شکاف دیجیتال و کاهش روند مهاجرت روستاییان به شهرها شود.
رشد ۵۵ درصدی اتصال به شبکه تلفن همراه
اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه تلفن همراه، پیش بینی وزارت ارتباطات است که تا آخر سال صورت خواهد گرفت.
پوشش صوتی تلفن همراه بعنوان یکی از خدمات پایه و مورد نیاز تمام مردم کشور، در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار و خیلی از جاده های روستایی کشور برقرار است که از این طریق علاوه بر رفع نیاز ارتباطی امکان دسترسی روستاییان به خدمات تماسهای اضطراری مانند امداد و نجات، اورژانس، پلیس و سایر خدمات اضطراری فراهم گشته است. این خدمات موجب تسریع در کمک رسانی به مردم و بهره مندی از برخی خدمات اداری شده است.
نصب دستگاه ATM برای اجرای خدمات خرده بانکی
برنامه ریزی برای انجام مناقصه خرید خدمات خرده بانکداری بوسیله دستگاه خودپرداز برای هزار روستای جدید همچون اقداماتی بود که در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد.
با توجه به توسعه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات در بیش از ۳۵ هزار روستای کشور، علاوه بر مشترکین خانگی تعداد زیادی از مدارس روستایی و خانه های بهداشت از امکانات شبکه ملی اطلاعات بهره مند شده اند.
نصب یک هزار و ۲۵۰ دستگاه ATM در روستاها موجب شده، خدمات خرده بانکداری در آن مناطق با بهره گیری از بسترهای ارتباطی فراهم شده توسعه پیدا کند.
تعداد این دستگاه ها در سال ۹۲ صفر دستگاه بود، هزار دستگاه در سال ۹۶ نصب گردید و این تعداد حالا به یک هزار و ۲۵۰ دستگاه رسیده است و تا اختتام امسال دو هزار و ۲۵۰ دستگاه ATM برای اجرای خدمات خرده بانکداری نصب خواهد شد.
سال های خوش برای دیجیتالی شدن مدارس
اتصال مدارس به پهن باند و شبکه ملی اطلاعات، باتوجه به تفاهم نامه ای که بین وزارت ارتباطات و وزارت آموزش وپرورش به امضا رسید، در نهایت موجب شد بیش از ۷۶ هزار مدرسه در روستاها به شبکه هوشمند مدارس متصل شوند تا عدالت اجتماعی برای تمام نقاط کشور در حوزه آموزش مجازی برقرار شود.
بر اساس قوانین، دانش آموزان باید به منابع عملی دسترسی داشته باشند و بستر مناسب برای آموزش الکترونیکی برایشان فراهم تا بواسطه آن کارهای داخلی مدرسه به صورت الکترونیکی دنبال شود. برای اتصال مدارس نیاز بود اطلاعات جمع آوری شوند. باتوجه به سرویس پهن باندی که در هر منطقه قابل ارائه هست، مدارس دسته بندی شدند و خدمات دهی به آنها به اپراتورهای مختلف مانند همراه اول، ایرانسل، های وب و مخابرات واگذار شد تا بوسیله این چهار شرکت، پروسه اتصال به پهن باند فراهم گردد.
ضمن اینکه برخی از مدارس که قبلاً متصل بودند، باید روی شبکه خاص مدارس قرار می گرفتند و در کنار آن یکسری از شرکت های ارائه دهنده اینترنت ثابت و مخابرات ایران باید برگردان به شبکه مدارس می شدند که این اتفاق نیز رخ داد.
اتصال روستاها به شبکه مدارس
در طرح اتصال، مدارس به دو دسته تقسیم شدند. مدارسی که باتوجه به شیوع ویروس کرونا در کشور اطلاعات خودرا در سامانه شاد بارگزاری کرده بود و برخی از مدارس که روی این پلت فرم نبودند و در فاز دوم احصا اطلاعات قرار داده شدند. در فاز نخست، ۹۰ هزار مدرسه شناسایی شدند که باید زیرساخت آنها مورد بررسی قرار می گرفت.
زیرساخت مانند برق و پوشش اینترنت همچون موارد مهمی بود که باید موردبررسی قرار می گرفت. در این میان مدارسی وجود داشتند که اتصالشان به سبب بدهی زیاد به اپراتورها قطع شده بود و شرایط بهره مندی از سرویس جدید را نداشتند. آماری این مدارس نزدیک به چهار هزار مدرسه بود. بدین سان کار اتصال ۸۶ هزار مدرسه به اپراتورهای مختلف سپرده و با تقسیم کار، فعالیت آنها شروع شد.
خوشبختانه طبق زمان بندی که از قبل مشخص شده بود اتصال روستاها به پهن باند و شبکه مدارس برقرار شد. فاز نخست اتصال مدارس ۱۵ شهریورماه به پایان رسید و در این فاز تقریباً بیش از ۹۵ درصد مدارس کشور به پهن باند و شبکه هوشمند مدارس متصل شدند. پنج درصد باقی مانده، مدارسی هستند که اطلاعات دقیق زیرساختی ندارند و آنها نیز تا آخر سال به پهن باند شبکه مدارس متصل خواهند شد.
هدفگذاری برای اتصال روستاهای باقی مانده
اکنون ۹۰ درصد روستاها به پهن باند شبکه ملی و اینترنت متصل هستند. ۱۰ درصد باقی مانده نیز در حال انجام می باشد. اتصال نیمی از این ۱۰ درصد باقی مانده در سه ماه آینده برنامه ریزی شده است و نیمی دیگر چون در مناطق بسیار دورافتاده یا فاقد برق هستند، امکان انتقال داده برایشان فراهم نیست.
این پنج درصد باقی مانده جزو روستاهایی هستند که اتصالشان به پهن باند کار سخت و طاقت فرسایی است. مشکل زیرساختی بعضی از روستاهایی که در بین این پنج درصد قرار دارند، با راه اندازی یک سایت مرتفع نمی گردد و نیاز به راه اندازی چندین سایت دارد. برخی دیگر نیز باتوجه به موقعیت جغرافیایی که دارند، برقرار کردن مسیر انتقال زمینی وجود ندارد و حتما باید مسیر انتقال ماهواره ای برای شان برقرار شود. وزیر ارتباطات وعده داده است که تا آخر سال روستای بالای ۲۰ خانوار بدون دسترسی به پهن باند نخواهیم داشت.



منبع:

1399/07/19
11:00:34
5.0 / 5
992
تگهای خبر: آموزش , اپراتور , الكترونیكی , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
تجهیزات جانبی
93z.ir - مالکیت معنوی سایت تجهیزات جانبی متعلق به مالکین آن می باشد - 1397 تا 1403